27 / 08 / 2024

Yapay Zeka o kadar zeki değilmiş!  Hukuk ve işletme sınavlarını zor geçti!

Yapay Zeka o kadar zeki değilmiş!  Hukuk ve işletme sınavlarını zor geçti!

Yapay zekanın sınırlarına yönelik araştırmalar sürerken, ilginç bir çalışma sınavlarla ilgili geldi. Gelecekte hayatımızın hangi alanlarında yapay zekayı göreceğimiz hem bilim adamlarının hem sıradan insanların merak konusu olurken, son yapılan bir çalışma ilginç sonuçlar ortaya koydu. Yapa zeka o k



Son dönemin çok konuşulan ChatGPT uygulamasına yönelik bu çalışmada Minnesota Üniversitesi Hukuk Fakültesi profesörleri, ChatGPT yapay zekasının dört kursun sınavlarında ne kadar doğru cevaplar üretebildiğini test etmeyi istedi ve  verilen cevapları puanladı.

ZAR ZOR GEÇEBİLDİ

Toplam 95 seçmeli soru arasında 12 adet kompozisyon sorusunu cevaplayan yapay zeka,  not ortalamasına bakıldığında bir C+ öğrencisi seviyesinde performans sergileyebildi. Yapay zeka, dört dersi de geçti ancak sadece geçer seviyede bir not alabildi.

Wharton Kolejinde ise bir işletme yönetimi kursu sınavında daha başarı kazanan ChatGPT, bu sınavda  B ve B+  arası bir not seviyesine ulaşabildi.

Yapay Zeka o kadar zeki değilmiş!  Hukuk ve işletme sınavlarını zor geçti!

MATEMATİĞİ ZAYIF

Wharton İşletme Profesörü olan Christian Terwiesch, bu konuda bir makale hazırlayarak, yapay zekanın gösterdiği performansı ayrıntılarıyla anlattı.  ChatGPT'nin  bazı konularda harika olduğunu belirten Terwiesch, temel operasyon yönetimi ve süreç analizi sorularını yanıtlamanın bunlardan biri olduğunu, fakat daha gelişmiş  konularda zorladığını kaydetti. Terwiesh, yapay zekanın özellikle temel matematik alanında "şaşırtıcı hatalar" yapmasına dikkat çekti.

2 milyondan fazla EYT’li bu haberi bekliyor! Promosyon en az 25 bin lira olacak!

Yapılandırmada yeni müjde! O borçlara 4 yıla kadar vade yapılabilecek!

İki ilden daha haber geldi! Ekmeğe zam!

Emekliye Şubatta ikinci zam mı geliyor? En düşük maaş asgari ücret seviyesine çıkabilir!

EYT tasarısında yeni gelişme! Teklif, 8 maddeden 5'e düşürüldü!


Geri Dön