16 / 05 / 2024

Yarın açılıyor! Gelibolu – Eceabat arası 25 dakikaya düşecek!

Yarın açılıyor! Gelibolu – Eceabat arası 25 dakikaya düşecek!

Çanakkale ilinde Gelibolu-Eceabat arası mesafeyi 25 dakikaya düşerecek devlet yolu yarın açılıyor. Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.



Yarın Çanakkale Zaferi'nin 108'inci yıldönümü, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışının ise 1'inci yıl dönümünün kutlanacağını belirten Bakan Karaismailoğlu, ataların emaneti bu vatana ve millete gözleri gibi bakacaklarını vurguladı.

HEM TÜRKİYE HEM MİLLET KAZANDI

Yalnızca bugün için değil 85 milyonun geleceği için çalıştıklarını söyleyen Karaismailoğlu, " Bugüne kadar 2 milyon 200 bin araç, karayolunu 1915 Çanakkale Köprüsü sayesinde kesintisiz şekilde kullandı. 2 milyona yaklaşan araç da Malkara-Çanakkale Otoyolu'nu kullandı. Bölge ekonomisi canlandı. Turizme, istihdama ve tarıma önemli katkılar sağlandı. Sonuçta hem Türkiye hem milletimiz kazandı” diye konuştu.

Yarın açılıyor! Gelibolu – Eceabat arası 25 dakikaya düşecek!

Yarın ayrıca Çanakkale'de Gelibolu-Eceabat Devlet Yolu'nun açılışını yapacaklarını belirten Karaismailoğlu, 47,5 kilometrelik projenin 32 kilometrelik bölümünü halkın hizmetine açacaklarını bildirdi.

 

GÜZERGAH VE SEYAHAT SÜRESİ KISALIYOR

Tamamlanan proje ile daha önce tek yol olarak hizmet veren yolun, bölünmüş yol standardına çıkarıldığını belirten . Karaismailoğlu, Havsa-Uzunköprü-Keşan-Gelibolu-Eceabat-Çanakkale koridorunun tamamlanmasının amaçlandığını vurguladı.

Yarın açılıyor! Gelibolu – Eceabat arası 25 dakikaya düşecek!

Bakan Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gelibolu-Eceabat yolu ile 1915 Çanakkale Köprüsü'ne ve içindeki her biri ayrı bir kahramanlık örneğini yansıtan çok sayıda şehitlik, anıt, yazıt, siper bulunan, ülkemizin ve milli benliğimizin dünya kamuoyuna tanıtımı açısından önem arz eden Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı'na hızlı, konforlu ve güvenli bağlantı sağlandı. Proje çerçevesinde inşa edilen tünellerle doğal, tarihi ve arkeolojik sit alanları ile bölgenin dokusu korunmuş oldu. Proje ile mevcut güzergah 900 metre kısalırken, seyahat süresi 45 dakikadan 25 dakikaya indi. Yolun bölünmüş yol standardına yükseltilmesiyle seyahat süresi 20 dakika daha kısa olacak. Gelibolu-Eceabat yolu ile zamandan 126 milyon lira tasarruf sağlanırken, akaryakıttan 35 milyon lira olmak üzere yıllık 161 milyon lira tasarruf edilecek. Karbon emisyonu ise 4 bin 432 ton düşürülmüş olacak.”

 Bu destek ödemelerinin hepsine zam geldi! TCKN sonu 0,2,4,6,8 olanlar hemen kontrol edin

Milyonlarca emekli bu haberi bekliyor… Seçim öncesi 1.300 TL zam gündemde!

2023 seçimlerinde sandık görevlisi ücretleri kaç TL olacak? Sandık görevlisi olmak için nasıl başvurulur?

İlave tediye ödemeleri peş peşe açıklandı… Tediyeler hangi tarihte yatacak?


Geri Dön