13 / 05 / 2024

Yarısı Bizden Kampanyası deprem bölgesinde de uygulansın çağrısı! 

Yarısı Bizden Kampanyası deprem bölgesinde de uygulansın çağrısı! 

Müteahhitler depremin yıkıcılığını azaltabilmek amacıyla kentsel dönüşümün desteklenmesi gerektiğini belirterek, Yarısı Bizden Kampanyası'nın deprem bölgesinde de uygulanması çağrısında bulundu. 



Sözcü Gazetesi'nden Mehmet Serbes'in haberine göre; DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, İstanbul'da kentsel dönüşüm için uygulamaya alınan ‘yarısı bizden' uygulamasının başta deprem bölgesindeki şehirler olacak şekilde, ülke genelinde hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Mustafa Karslıoğlu, söz konusu açıklamasında "Adana'da dönüşüm çalışmalarına devam ediyoruz. Halka kentsel dönüşümün önemini anlatıyor, izleyecekleri yolu gösteriyoruz" ifadelerine yer verdi. 

DAİMFED olarak önemli çalışmalara imza attıklarının altını çizen Karslıoğlu, "İnşaat tamamlama sigortasını geliştirdik. Diyelim inşaat başladı müteahhit öldü, battı, kaçtı. İşte burada sigorta devreye giriyor ve yarım kalan inşaat tamamlanıyor" diyerek kimsenin mağdur olmadığını dile getirdi. 

Yarısı Bizden Kampanyası deprem bölgesinde de uygulansın çağrısı! 

Karslıoğlu, konuya ilişkin açıklamasını "İnşaat tamamlama sigortası maliyetin yüzde 10'una tekabül ediyor ama bunu daha aşağı çekmek için girişimlerimiz devam ediyor" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Sedat Gül ise imar affı uygulamasından vazgeçilmesinin gerekli olduğunu vurguladı. 

Sedat Gül, "Sivil topluma, meslek odalarına ve bilim insanına kulak tıkayan siyasetçiler yüzünden daha ne kadar insan ölecek, ne kadar bina yıkılacak, ne kadar kent yerle bir olacak" ifadelerine yer vererek sonlandırdı. 

Yarısı Bizden Kampanyası deprem bölgesinde de uygulansın çağrısı! 

Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden kampanyası ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Bugüne kadar 175 bin kişinin başvuruda bulunduğu kentsel dönüşüm kampanyası ile 3 milyon civarında kişinin hayatının değişmesine imkan sunulacak. 

Kampanyaya yapılan başvuruların 200 bini aşması durumunda, kura çekileceği açıklanmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı Murat Kurum, kampanya ile ilgili yaptığı açıklamasında "TOKİ başkanlığımızca inşaatı biz, devletimiz yapacak. 2 yıl içerisinde tamamlayacağız" ifadelerine yer vermiş ve aylık 5 bin 200 lira kira yardımı, 10 bin 500 lira da taşınma yardımı yapılacağını dile getirmişti. 

BİM'den Babalar Günü kataloğu! Casıo erkek kol saati 459 TL'ye, deri kemer 89 TL'ye, Kiğılı tişort 169 TL'ye düştü!

Küresel piyasalarda gözler Fed'e çevrildi!

65 yaş aylığına ne kadar zam gelecek? Yaşlılık maaşı Temmuz'da tam bu kadar olacak!

Euroda yarın dananın kuyruğu kopuyor! Bankanın kararına kesin gözüyle bakılıyor! 1 eurosu bile olanlar hemen baksın!


Geri Dön