29 / 04 / 2024

Yatırımcı borsadan çıkış eğiliminde mi? Dövizde atak yaşanacak mı?

Yatırımcı borsadan çıkış eğiliminde mi? Dövizde atak yaşanacak mı?

Merkez Bankası bankalara TL mevduatta vadenin uzaması durumunda zorunlu karşılıkların sıfırlanması kararını açıkladı. Bu kararın bankaların mevduat faizlerini yükseltmesi beklenirken, borsaya yönelen yatırımcının ise panikle çıkış eğiliminde olduğu kaydedildi.



Faiz, döviz, kripto, konut, borsa derken yatırımcıya gidecek adres kalmadı. Son olarak borsaya yönlendirilen küçük yatırımcı son haftalarda yaşanan aşırı dalgalı hareketler nedeniyle yeniden dövize ya da kripto paralara yönelme eğilimi gösteriyor. Tedbir alınmazsa seçimden önce dövizin tetiklenebileceği ve kurda ciddi bir atak yaşanabileceği ifade ediliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön