07 / 05 / 2024

Yatırımcılar zor durumda! Dolar mı euro mu?

Yatırımcılar zor durumda! Dolar mı euro mu?

Avrupa Merkez Bankası (ECB) perşembe günü 11 yıl aradan sonra faiz artırımına gitti ve politika faizlerini beklentilerin üzerinde 50 baz puan artırdı. Peki, ECB’nin de faiz artırımlarına katılmasıyla döviz yatırımcısı için hangi para birimi daha cazip olacak?



Dolar/TL paritesinin haftalık grafikte 17,07 TL seviyesinin üzerinde kalması olumsuz olmakta.  Zira bu nokta üzerinde kalınması 18,25 TL seviyesinin test edilme riskini artırmış durumda. Bu sebeple parite üzerinde bir rahatlamadan bahsedebilmemiz için teknik anlamda öncelikle 17,07 TL seviyesinin altına inilmesi gerekiyor.  Böyle bir senaryoda asıl rahatlama ise 15,73- 15,9 5 TL seviyesinin altına inilmesi ile olabilir. Bu gerçekleştiği takdirde ilk aşamada 14,85 TL seviyesinin görülme olasılığı artmış olacak. Özellikle 15,73 TL seviyesinin altına inilmesi 3 Ocak 2022 haftasında başlayan yükseliş trendinde kırılma anlamına gelmekte. Bu sebeple olası geri çekilmeler de en önemli nokta şu an burası olarak görülüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön