06 / 05 / 2024

Yedek Subaylık yapanlar Emekli ikramiyesi alabilecek? İşte o merak edilenler

Yedek Subaylık yapanlar Emekli ikramiyesi alabilecek? İşte o merak edilenler

Geçmişte memurluk yapan ve emeklilikte yaşa takılanlar EYT düzenlemesiyle emekli olanlar arasında, yedek subaylık için emekli ikramiyesi alma hakkına sahip olanlar bulunuyor.



Bu kişiler SSK veya BAĞ-KUR’a tabi çalışarak hizmet birleştirmesi yaptıkları için emekli olmuşlardır. Bu hakkı elde etmek için ise yedek subaylık dönemlerinde astsubay veya uzman erbaş olarak görev yapmamış olmak gerekiyor.

1.8 milyon EYT’linin emeklilik başvurusunda bulunduğu ve bu başvuruların 1.2 milyonunun aylık bağlama işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. EYT kapsamında yer alan kişilerden bir kısmı, memurluk yaptıkları dönemlerin ardından çeşitli nedenlerle ayrılıp SSK veya BAĞ-KUR’a tabi çalışarak hizmet birleştirmesi yaparak emekli oldular veya emekli olacaklar.

 Bazıları da sadece yedek subaylık dönemi boyunca memurluk yaptılar ve emeklilik haklarını bu şekilde elde ettiler. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, diğer EYT’li kişilerin aylık bağlama işlemlerinin de 15 Haziran’a kadar tamamlanacağını açıkladı.

Yedek Subaylık yapanlar Emekli ikramiyesi alabilecek? İşte o merak edilenler

Yedek subaylık yapanlar emeklilik hamlesi imkanından yararlanabilecek mi?

EYT kapsamındaki kişilerden bir bölümü, geçmişte memurluk yaparak emeklilik haklarını elde etmek için SSK veya BAĞ-KUR gibi diğer statülerde çalışıp hizmetlerini birleştirmişlerdir. Yedek subaylık gibi kısa süreli memurluk yapanlar da bu gruba dahil olabilir.

5434 Sayılı Emekli Sandığı Kanunu’na göre, emekli olmak için farklı statülerde çalışıp hizmetlerin birleştirilmesi durumunda, memuriyet görevi sona ermiş ve kıdem tazminatı hakkı kazanma şartlarına uygun olmalıdır. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön