10 / 05 / 2024

Yeni haftaya eksi değerlerle başlayan küresel piyasalarda belirsizlik devam ediyor!

Yeni haftaya eksi değerlerle başlayan küresel piyasalarda belirsizlik devam ediyor!

Artan enflasyon oranları, doların değer kazanması , Çin borsalarına olan güvenin sarsılması, küresel piyasalara olumsuz bir havanın hakim olmasını sağlıyor. Ülkeler faiz arttırmaya giderken BİST100 endeksi her geçen gün değer kazanıyor. İşte detaylar.



Geçen hafta New York borsasında düşüş yaşanırken, Dow Jones endeksi yüzde 0,86 , S&P 500 endeksi yüzde 1,29 ve Nasdaq endeksi yüzde 2,01 geriledi. ABD piyasalarında belirsizlik devam ederken, dolar endeksi ise 108,3 ile 15 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Bu hafta piyasaların takip ettiği bir diğer önemli haberi ise , dünya genelinde açıklanacak hizmet sektörü ve imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) yayınlanacak. Ülkelerin büyüme tahminlerine ışık tutan rapor, küresel bazda en çok güvenilen raporlardan biridir.

Yeni haftaya eksi değerlerle başlayan küresel piyasalarda belirsizlik devam ediyor!

Avrupa piyasalarına baktığımızda ise, piyasalardaki dalgalanmaların burada da etkisinin sürdüğünü görüyoruz. Piyasalarda bir önceki kapanışa göre, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,66 değer kazanırken, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 1,82, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,89 ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 1,89 geriledi.

Çin Merkez Bankası, piyasalardaki huzursuzluktan etkilenmemek için, destekleyici hamleler yaparken, ülkenin ekonomisindeki huzursuzluğu artmaya devam ediyor. Çin Yuanı dolar karşısında hızla değer kaybederek 23 ayın en düşük seviyesini gördü. 

Yeni haftaya eksi değerlerle başlayan küresel piyasalarda belirsizlik devam ediyor!

Ülkemizdeki piyasalara baktığımızda ise,  geçtiğimiz hafta TCMB'nin politika faizi indiriminin ardından, ticari kredileri indirmeye yönelik alınan makro ihtiyati tedbirleri ekonomi gündeminin odağı haline geldi. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi ise yükselmeye devam ediyor. Ulaştığı taban puanı 3.051,83 puana taşıyan endeks, haftalık bazda yüzde 5,44 değer kazandı. Geçen hafta piyasayı 18,103’den kapatan Dolar/TL, haftaya 0,9 artarak 18,11 den giriş yaptı.

Analistler, yüksek enflasyon ve resesyon ile karşı karşıya kalan ülke ekonomilerinin, fiyatlandırmaları zorlayacağını belirtti. Ayrıca, güçlenen dolar ve Çin ekonomisine karşı olan güvenin sarsılması ile pay piyasalarının haftaya negatif başladığını söyledi.

İkinci el araç almak isteyenler buraya! Devrim gibi karar! O tarihten itibaren alamayacaksınız

Tarımsal girdi fiyat endeksi haziran ayı rakamları açıklandı! Rekor kırıldı

Gram altında sakın tuzağa gelmeyin! Piyasalarda bu tuzak konuşuluyor! Piyasa Kahini İslam Memiş açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön