17 / 05 / 2024

Yenilenebilir enerjiye 47 milyon dolarlık kredi!

Yenilenebilir enerjiye 47 milyon dolarlık kredi!

Unit'in Erzincan'da kuracağı 49,8 MW'lık hidroelektrik santrali için 47 milyon dolar değerinde kredi sağlandı



Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Türkiye ile Doğu ve Güneydoğu Avrupa'da uzun yıllardır enerji sektöründe faaliyet gösteren Unit'in Erzincan'da kuracağı 49,8 MW'lık hidroelektrik santrali için 47 milyon dolar değerinde kredi sağladı.  
 
Yenilenebilir enerji ve çevre projelerinin finansmanında etkin bir rol üstlenen TSKB'nin finansörlüğünde Erzincan'ın İliç ilçesinde inşa edilecek olan Bağıştaş II Hidroelektrik Santrali 72 milyon dolara mal olacak. Tesisin 2011 yılının son çeyreğinde devreye girerek yılda 180 milyon kWh enerji üretmesi planlanıyor. TSKB Genel Müdürü Halil Eroğlu İstanbul'da düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de sayıca en fazla yenilenebilir enerji projesini finanse eden kurum olan TSKB'nin bu proje ile birlikte finansman sağladığı proje sayısının 80'e ulaştığını ve toplam kurulu gücünün de 2 bin megavatın üzerinde bulunduğunu söyledi. Eroğlu, bu projeler arasında 72 hidroelektrik santrali, 4 rüzgâr santrali, 2 jeotermal enerji santrali, 2 adet de metan gazından elektrik üretimi yapan santral bulunduğunu aktardı.
Zaman

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

TSKB'den, Unit Investment'a 47 milyon dolarlık kredi

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Başkanı Halil Eroğlu, TSKB olarak Unit Investment'ın Erzincan'da kuracağı hidroelektrik santralı için 47 milyon dolarlık finansman sağlayacaklarını söyledi

Türkiye ile Doğu ve Güneydoğu Avrupa'da enerji sektöründe faaliyet gösteren Unit Investment'ın, "Bağıştaş II" projesi ile Erzincan'da kuracağı 49.8 megavatlık hidroelektrik santralı için TSKB ile gerçekleştirilen kredi anlaşmasının imza töreninde konuşan Eroğlu, bu projenin 2011'e kadar bitirilebileceğini belirtti.
Eroğlu, verdikleri kredinin vade süresinin yaklaşık 11 yıl ve ilk 3 yılı ödemesiz olduğunun altını çizerek, proje tamamlandığında kredinin üretilen enerjiden sağlanan getiri ile ödenebileceğine dikkati çekti.
Unit Investment Yönetim Kurulu Üyesi Cem Şirin de Bağıştaş II Hidroelektrik Santralı'nın, 72 milyon dolara mal olmasını planlandıklarını ve çektikleri kredi haricinde yatırımı, özkaynaklarıyla tamamlayacaklarını belirtti.
Milliyet


Geri Dön