14 / 05 / 2024

Yüksek enflasyon karşısında maaşlar eridi! Memurlar ek zam ve refah payı istiyor!

Yüksek enflasyon karşısında maaşlar eridi! Memurlar ek zam ve refah payı istiyor!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili Geylan, giderek zorlaşan hayat koşullarında memurların geçinmekte zorlandığına işaret ederek ek zam talebinde bulundu. Geylan, ayrıca memurlara da dini bayramlarda ikramiye verilmesi gerektiğini dile getirdi.



MEMURA DA BAYRAM KRAMİYESİ VERİLSİN

Yüksek enflasyon karşısında maaşlar eridi! Memurlar ek zam ve refah payı istiyor!

Enflasyon farkının ortaya çıktığı ay itibarıyla ödenmesi talebinde de bulunan Geylan, sözleşmeli ve güvencesiz çalışmanın bütünüyle kaldırılarak tüm kamu çalışanlarının güvenceli ve kadrolu biçimde istihdam edilmesini de beklediklerini hatırlattı.

Geylan ayrıca birinci dereceye gelmiş bütün kamu personelinin ek gösterge rakamlarının 3600'e yükseltilmesi, emeklilere olduğu gibi memurlara da dini bayramlarda ikramiye verilmesi gerektiğini belirterek tüm ek ödemelerin emekliliğe sayılması ve emeklilikteki ayrımın kalkması gerektiğini savundu.

Günün şartlarına uygun bir şekilde ek ders, nöbet ücreti, sosyal yardımlar, fazla mesai gibi ödemelerin de artırılmasını isteyen Geylan, kira, giyim, yemek yardımı gibi yeni sosyal yardım kalemlerinin oluşturulmasının yanı sıra yardımcı hizmetler sınıfı personelinin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi talebinde bulundu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön