05 / 05 / 2024

Yüz binlerce avukatı ilgilendiren karar Resmi Gazete’de yayımlandı! Hangi imkanlardan yararlanılacak

Yüz binlerce avukatı ilgilendiren karar Resmi Gazete’de yayımlandı! Hangi imkanlardan yararlanılacak

Resmi Gazete’de son yayımlanan yönetmelikte yüz binlerce avukatı ilgilendiren gelişmeye yer verildi. Stajyer avukatların sorunlarına yönelik düzenlemeler yer alıyor.



GÖREV VE İŞ YERİ DEĞİŞLİKLİĞİ AYNI BİLDİRİMDE BULUNACAK

Kamu kurum ve kuruluşlarının kadro veya pozisyonlarında görev yapanlar ile sigortalı olarak çalışanlar, stajın başladığını ve bittiğini, görev yaptıkları kamu kurum ve kuruluşu ile çalıştıkları iş yerine bildirecek. Görev ve iş yeri değişikliği halinde de aynı bildirimde bulunulacak.

MESLEKTE EN AZ 5 YIL KIDEME SAHİP

Kamu kurum ve kuruluşlarının kadro veya pozisyonlarında görevli olanlar, stajlarının avukat yanındaki kısmını, staj yapılan baro levhasına kayıtlı ve meslekte en az 5 yıl kıdeme sahip kamuda çalışan veya bağımsız bürosu bulunan bir avukat yanında gerçekleştirecek.

Kamuda görev yapan ve aylıksız veya ücretsiz izin almak suretiyle stajına devam edenler, görevlerine dönmeleri halinde stajlarını yönetmelik hükümlerine göre tamamlayacak.

MECLİS’TEN 8 HAZİRAN’DA GEÇMİŞTİ

TBMM'de 8 Haziran'da kabul edilerek yasalaşan Avukatlık Kanunu ile Türk Borçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile, avukatlık stajına fiilen engel olmamak şartıyla herhangi bir işte sigortalı çalışılmasının, avukatlık stajının yapılmasına engel olmayacağı hüküm altına alınmıştı.

Aynı kanunla, adli ve idari yargı hakim ve savcı adayları ile hakim ve savcılar hariç olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarının kadro veya pozisyonlarında görev yapanların da görevleri sırasında avukatlık stajı yapabilmesine imkan tanınmıştı.

Yüz binlerce avukatı ilgilendiren karar Resmi Gazete’de yayımlandı! Hangi imkanlardan yararlanılacak

EDİTÖR NOTU: Bu haber 23 Haziran 2022 tarihinde saat 01:39’da yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 17,34 Türk Lirası, euro 18,33 Türk Lirası, altının gramı ise 1.024 Türk Lirası değerinde.

Altın yatırımcıları bu konuşma için nefeslerini tuttu! Dünyaca ünlü analist altın fiyatlarını açıkladı

İktidarın 17.30’a dayanan doları düşürmek için hazırladığı gizli planı Bloomberg deşifre etti! Dolarda neler oluyor

Elinde Türk Lirası olanlar altın mı alalım dolar mı diye sordu! Piyasa Kahini İslam Memiş’ten çok konuşulacak yanıt

 


Geri Dön