27 / 04 / 2024

Yüzde 300'e varan zamlar velileri şoke etti

Yüzde 300'e varan zamlar velileri şoke etti

Okula dönüş bu yıl veliler için sancılı bir sürecin başlangıcı olacak. Okul kıyafeti, çantası, eşofmanı ayakkabısı derken adeta uçuşa geçen fiyatlarla epey zorlanacak veliler şimdiden okul çantasını doldurmanın zorluğunu yaşamaya başladı.



Özel üniversite zammı, öğrencilerin barınma sorunu derken şimdi de milyonlarca veliyi ilgilendiren kırtasiye ürünleri zamları vatandaşı kara kara düşündürüyor. Ortaöğretim öğrencilerinin masrafları bu yıl ikiye katlanacak. Servis ve yemek ücretlerinde yaşanacak ve yüzde 50'yi bulacak artışların yanı sıra okula dönüş de cep yakacak. Onlarca kalemlik okul ihtiyaçların en temel gereksinimleri olan kırtasiye ürünlerinde büyük fiyat artışları var. Artışlar TL'deki değer kaybı nedeniyle  ithal ürünlerde çok daha fazla.

Her market alışverişinde farklı fiyatlarla karşı karşıya kalan velileri bu seferde okul ve kırtasiye masrafları korkusu sardı. Okulların açılmasına günler kala kırtasiye ürünlerindeki fiyat artışları velileri şoke etti. Defter fiyatlarında dörde katlanan fiyat artışları yaşanırken kırtasiye ürünlerinde ortalama fiyat artışı yüzde 100'ü aştı. Defter fiyatları ortalama olarak 4-5 liradan yaklaşık 20 liraya yükseldi. Bazı kalemlerde fiyat artışları yüzde 300'lere kadar çıktı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön