11 / 05 / 2024

Zenginin malı züğürdün çenesini yorar! 2026'da milyoner sayısı 87.5 milyonu aşacak!

Zenginin malı züğürdün çenesini yorar! 2026'da milyoner sayısı 87.5 milyonu aşacak!

Ukrayna'da devam eden savaş ve faiz oranlarında yaşanan yükselişin varlık sınıflarını ve kişisel servetleri eritmesine karşın; küresel çapta milyoner sayısının artması öngörülüyor. İşte detaylar...



Credit Suisse Group'un Küresel Servet Raporu'na göre serveti 1 milyon doları geçen milyoner sayısı, 2026 yılı itibariyle 87,5 milyonu da aşacak. 2021 yılında bu rakam 62,5 milyon olarak gerçekleşmişti. Raporda yer verilen verilere göre; milyoner sayısının özellikle gelişen ülke ekonomilerinde artış göstereceği, Çin'de milyoner sayısının ikiye katlanacağı belirtildi. 

Zenginin malı züğürdün çenesini yorar! 2026 da milyoner sayısı 87.5 milyonu aşacak!

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Dünyanın en zengin 500 insanının serveti 2022'nin ilk yarısında 1,4 trilyon dolar erirken Credit Suisse özellikle gelişen piyasalarda hızlı bir toparlanmanın yaşanacağını öngörüyor. Banka, Çin ekonomisinde Kovid-19 salgınıyla yavaşlama kaydedilmesine karşın, ülkede zengin sayısının yükseleceğini tahmin ediyor. 

Raporda "Enflasyon ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi olumsuz etkilere rağmen toplam küresel servetin artacağına inanıyoruz. Çin'de hanehalkı servetinin artacağını düşünüyoruz" ifadelerine yer verilirken; kişisel servetlerin 2026 yılına kadar yüzde 36 artış göstererek 169 trilyon dolara yükseleceğine dikkat çekildi.

Zenginin malı züğürdün çenesini yorar! 2026 da milyoner sayısı 87.5 milyonu aşacak!

Banka, Kovid-19 pandemisi sürecinde zarar gören ve serveti azalan gelişen piyasaların geçtiğimiz yıl yeniden ivmelendiğine ve gelecek 5 senede gelişmiş ülkerle açığı kapatacağına vurgu yaptı. 

Rapordayer verilen verilere göre; gelişen ekonomilerde servet yıllık yüzde 10, gelişmiş ülkelerde yüzde 4,2 artış gösterecek. 

Zenginin malı züğürdün çenesini yorar! 2026 da milyoner sayısı 87.5 milyonu aşacak!

2021'de küresel servet 2020'ye kıyasla yüzde 9,8 artmış ve 463,6 trilyon dolara ulaşmıştı. Bu şekilde yüzyılın başından beri en yüksek artış yaşanmıştı. En zengin yüzde 1'in hanehalkı varlığından aldığı pay yüzde 46 olurken;  'Ultra zengin' sayısının en fazla olduğu ülke 140 bin ile ABD olmuş ve  onu 32 bin 710 ile Çin izlemişti. 

Doları durdurmak için ortaya atıldı 150 bin kişiyi milyoner yaptı

Peter Schiff, herkesi ürküttü! Öyle bir rakam verdi ki... Bu senaryo gerçek olursa milyonerler batar!

Borsadaki milyoner sayısı uçtu! İşte o rakamlar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön