17 / 05 / 2024

Zorunlu trafik sigortasında yeni tarife belli oldu! 

Zorunlu trafik sigortasında yeni tarife belli oldu! 

Trafik sigortasında yeni dönem başladı. 1 Mayıs 2023 tarihi itibariyle 1’den 7’ye kadar olan basamaklar artık 0’dan 8’e kadar olacak. Peki, Zorunlu trafik sigortasında yeni tarife ne oldu? İşte detaylar...



İSTANBUL’DA SİGORTA FİYATI NE KADAR?

1 Mayıs tarihinden itibaren geçerli trafik sigortası tavan tutarları Sigorta Birliği Gözetim Merkezi tarafından yayımlandı. Bu kapsamda; İstanbul’da otomobiller için en düşük (8’inci basamak) trafik sigortası tavanı 2 bin 933 Türk Lirası oldu. 
Sürekli kazaya karıştığı için riskli grupta yani sıfırıncı basamakta bulunan sürücülerin ödeyeceği tutar yani en pahalı sigorta ise 17 bin 598 Türk Lirasına ulaştı.

Nisanda en yüksek trafik sigotası birinci basamakta uygulanıyordu ve o da 12 bin 871 Türk Lirasıydı. 

Yine İstanbul’da taksiler için en yüksek zorunlu trafik sigortası 41 bin 758 Türk Lirası olurken, en düşük trafik sigortası da 6 bin 960 Türk Lirası olarak belirlendi.

Bu tutarlar tavan tutar. Yani sigorta şirketleri belirlenen tutarın üzerinde poliçe kesemi yapamıyor. Fakat sigortacılar arasındaki rekabetle daha düşük fiyat veren olabilir. Bunun için 2-3 sigorta acentesinden bilgi almakta fayda var.

Zorunlu trafik sigortasında yeni tarife belli oldu! 

YAPMAYANA CEZA YAĞACAK!

Posta'da yer alan detaylara göre, aracın tipi ne olursa olsun araç sahipleri trafik sigortası yaptırmak zorunda. 

Zorunlu trafik sigortası herhangi bir kaza durumunda (maddi ve bedeni) ‘karşı tarafa’ verilen zararı, kabahat oranına bağlı olarak kısmen ya da tamamen ödüyor.  

Bu yıl için trafik sigortası yaptırmamanın cezası 436 Türk Lirası (15 günde ödenirse yüzde 25 indirimle 327 TL oluyor). Aracın sigortasız olduğu tespit edildiği taktirde ek olarak trafikten men ve otopark masrafı da çıkıyor.

12 Nisan 2017’den itibaren zorunlu trafik sigortası fiyatlarını kontrol etmek için ‘tavan fiyat’ uygulanıyor. 

Devletin belirlediği artış oranını sigortacılar aşamıyor. Tavan fiyat belirlenirken her ilin farklı risk profili var. 

Dolayısıyla tavan tutarlar şehirler ve şehirlerdeki araç yoğunluğuna göre farklılık gösteriyor. Trafik sigortası her ay düzenli olarak yükseliyor.

Fakat bazen maliyet artışı kaynaklı olarak seyyanen zamlar yapılabiliyor. Buna ilave olarak aylık artış katsayılarında da güncellemeler gündemde yer alıyor.

İzmir'de 40 adet konut satılıyor! Ev sahibi olmak isteyenlere son dakika fırsatı!

Starbucks'ta zam rüzgarı! En ucuz kahve 39 TL oldu! İşte güncellenen Starbucks kahve fiyatları...


Geri Dön