29 / 04 / 2024

1981 yılında işgal edilmiş Hazine arsalarının durumu tespit edilecekmiş!

1981 yılında işgal edilmiş Hazine arsalarının durumu tespit edilecekmiş!

1981 yılında kanunsuz işgal edilmiş Hazine arsalarının durumu tespit edilecekmiş. İstanbul'da 700 bin kişi gecekonduda yaşıyormuş ve gecekonduların kapladığı alan Anadolu Yakası'nda 900 hektar, Avrupa Yakası'nda ise bin 400 hektara ulaşmış.



.1981 yılında işgal edilmiş Hazine arsalarının durumu tespit edilecekmiş!


Kanunsuz işgal edilmiş hazine arsalarının durumu tespit edilecek


İstanbul'da 700 bin kişi gecekonduda yaşıyor


Anadolu Yakası'nda gecekonduların kapladığı alan 900 hektar, Rumeli Yakası'nda ise 1400 hektara ulaşıyor.


  GECEKONDULARIN ıslahı ile birlikte kanunsuz olarak işgal edilmiş bulunan Hazine arsalarının durumunu tespit etmek, bunlara yeni bir yön vermek amacıyla İmar ve İskan Bakanlığı tarafından gerekli çalışmalar sürdürülüyor.

  İstanbul'da halen Anadolu ve Rumeli Yakası'nda toplam 700 bin civarında vatandaşın gecekondularda oturduğu yetkililerce saptanmış bulunuyor. Gecekonduların Anadolu Yakası'nda kapladığı alan 900, Rumeli Yakası'nda ise 1400 hektara ulaşıyor.

  İmar ve İskan Bakanlığı İstanbul'daki gecekonduların durumu hakkında inceleme yaparken diğer illeri de göz önünde bulunduracak ve aldığı kararları illerin durumlarındaki özelliklere göre uygulama safhasına sokacak. Bu arada belediyeler de kendilerine ait işgal edilmiş arsaları belirleyerek yasal işleme girişecek.

  Öte yandan arsalarında ki işyerlerini genişletmek suretiyle belediyeye ait parsellerden ekleme yapan müesseselerin durumu da ele alınacak. İstanbul Belediyesi bu konuda inceleme yaparken kendine bağlanan çevre belediyelerini de aynı şekilde gözden geçirecek, buralardaki hazine malı arsaların veya ilavelerin durumlarını plan ve raporla saptayacak.


Hürriyet Gazetesi 21 Ağustos 1981



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön