05 / 05 / 2024

1996 yılında Öğretmenevleri satılacakmış!

1996 yılında Öğretmenevleri satılacakmış!

1996 yılında Hükümet öğretmenevlerini satma kararı almış. Hükümetin öğretmenin tek imkanına gözdiktiğini söyleyen öğretmenler, öğretmenevlerinin satılmamasını istemişler. Satılacak öğretmenevlerinin arasında İstanbul Beykoz Öğretmenevi de bulunuyormuş.



1996 yılında Öğretmenevleri satılacakmış!


Satışa büyük tepki


    ÖĞRETMENEVLERİNİN satılma kararına tepkiler artıyor. Hükümetin öğretmenin tek imkanına gözdiktiğini söyleyen öğretmenler, öğretmenevlerinin satılmamasını istediler.

    Öğretmenler aldıkları maaşlarla bir kebapçıya bile gidemediklerini belirterek, ''Çocuklarımızla dışarı çıkıp yemek yiyebildiğimiz tek yer öğretmenevleri. Bu maaşlarla başka bir lokantaya gitmemiz mümkün değil'' dediler. Öğretmenevlerinin üst düzeylere değil tüm öğretmenlere hizmet verdiğini söyleyen eğitimciler, ''Pek çok sosyal tesis o meslek grubundaki üst düzey yetkililere öncelik veriyor, onlara hizmet ediyor. Ancak öğretmenevlerinde böyle bir durum yok. Tüm öğretmenler yararlanabiliyor. Tatile gittiğimizde öğretmenevlerinde kalabiliyoruz'' dediler.

    Öğretmenin sosyal haklarının giderek iyileştirilmesi gerektiği halde geri çekilmeye çalışıldığını söyleyen eğitimciler tepkilerini şöyle dile getirdiler:

    ''Öğretmen bugün pazarda çorap satıyor. Ek işler yapmadan özellikle büyük kentlerde geçimini sağlayamıyor. Doğru dürüst kitap, gazete okuyamıyor. Öğretmenin sosyal imkanlarının genişletilmesi gerektiğini söyleyip duranlar ise bir bakıyorsunuz elindeki birkaç imkanı da almaya çalışıyor. Öğretmenlere verilen değer bu mu? Eğer memleket ekonomisi kurtulacaksa tüm öğretmenevlerini satsınlar. Ama buna kimseyi inandıramazlar.''


Milliyet Gazetesi 1 Aralık 1996



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön