06 / 05 / 2024

2022 engelli maaşı ne kadar oldu? Engelli aylığına ne kadar zam geldi?

2022 engelli maaşı ne kadar oldu? Engelli aylığına ne kadar zam geldi?

2022 engelli maaşına ne kadar zam geldiği vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Asgari ücrete yapılan ara zam ile birlikte yeni engelli aylığı merak ediliyor. İşte detaylar!



ENGELLİ MAAŞI NE KADARDI?

Engelli maaşı 2022 yılının ilk 6 ayı içinde yüzde 40-69 oranlarında engelliliği bulunanlar için engelli aylığı 865 lira, yüzde 70 ve üzerinde engellilik oranı olanlar için ise engelli aylığı 1298 lira, engelli yakını aylığı da 865 lira olarak açıklandı. Bu yıl şu ana kadar engelli ve engelli yakını aylığı için toplam 3 milyar 253 milyon lira ödeme yapıldı. Aylık ortalama 616 bin kişi engelli aylığından, engelli yakını aylığından ise ortalama 98 bin kişi yararlanacak.

2022 YENİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU?

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücrete yapılacak olan ek zam oranını açıkladı. Asgari ücrete yapılan yüzde 30’luk zam sonrası yeni asgari ücret 5 bin 500 lira oldu.

2022 TEMMUZ ASGARİ ZAMMI İLE YENİ ENGELLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

Yeni asgari ücret le birlikte yüzde 40 ile 69 oranlarında engelliliği bulunanlar için engelli aylığı 1124 lira, yüzde 70 ve üzerinde engellilik oranına sahip olan vatandaşlar için de engelli aylığı 1687 lira, engelli yakını aylığı da 1124 lira olarak açıklanmıştır.

ENGELLİ MAAŞI BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Engelli aylık başvuruları için kişinin yaşadığı yani ikametgahının bulunduğu ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına yapılmaktadır. Muhtaçlık değerlendirmesi ise, evde birlikte yaşayan tüm bireylerin gelir, servet ve harcamaları ile nafaka yükümlülüğü göz önünde bulundurularak yapılmaktadır. 2022 sayılı Kanun kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıklarına yapılan başvurular en geç bir ay içinde sonuçlandırılır.

Evde bakım maaşı ne kadar oldu 2022? Zamlı evde bakım maaşı ne kadar?

2022 emekli maaşı hesaplama! Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım 2022?

2022 Temmuz ayı kira artış oranı ne kadar? Temmuz ayı kira artış oranı kaç TL oldu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön