04 / 05 / 2024

2023 asgari ücreti ne kadar olacak? Rakam her geçen gün netleşiyor

2023 asgari ücreti ne kadar olacak? Rakam her geçen gün netleşiyor

Ocak ayının yaklaşması ile birlikte milyonlarca insanın gözü kulağı gerçekleşecek olan asgari ücret zammında. Peki asgari ücrete ne kadar gelecek? İşte detaylar…



Bakan Bilgin, "Önümüzdeki aralık ayında emekçilerimizi sevindirecek haberler vereceğiz. Onları enflasyonun karşısında ezdirmeyeceğiz. Bu bizim sözümüzdür" şeklinde konuştu.

Mevcut asgari ücret brüt 6.471 lira, net 5.500,35 lira olarak ödeniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret ve memur zammı ile ilgili konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Asgari ücretten emekli ve memur maaşlarını çoğaltmaya, sosyal yardım programlarını yeni bir anlayış ile ele alarak pek çok tedbiri adım adım hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

TÜİK verilerine bakıldığında senelik enflasyon % 65 olarak gösteriliyor. Kulislerde asgari ücretin ocak ayında 7 bin TL’yi aşacağı konuşuluyor.

Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, Milliyet'e yapmış olduğu açıklamalarda asgari ücret beklentisini bildirdi. Bayram, "1 Ocak 2023 yılında yapılacak olan asgari ücret artışı en az % 40 seviyesinde olacaktır. Bu da 5 bin 500 TL olan asgari ücret seviyesinin 7 bin 500 TL ile 7 bin 750 TL civarına yükselmesidir. Bu seviyenin bile asgari ücretli için yeterli bir seviye olmadığı. Açlık ve yoksulluk sınırının altında olduğu bilinmektedir" ifadelerini kullandı.

2023 asgari ücreti ne kadar olacak? Rakam her geçen gün netleşiyor

Dolar o rakam olacak kimse el süremeyecek! Böyle bir rakam görülmedi! Çok az kaldı

10 soruda TOKİ Antalya Serik!

TOKİ Bilecik Pazaryeri’nde 240 ay taksitle!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön