30 / 04 / 2024

31 Mart motorin ve benzin fiyatları! 2 günde mazota 2,5 TL’ye varan indirim! 

31 Mart motorin ve benzin fiyatları! 2 günde mazota 2,5 TL’ye varan indirim! 

31 Mart motorin ve benzin fiyatları, araç sürücülerinin dışında tüm dünyada yakından takip ediliyor. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle artan petrol fiyatları, Istanbul’daki barış müzakereleriyle geriledi. Özellikle motorinde son 2 gün içerisinde 2,5 TL’ye varan indirim geldi.



YAPTIRIM AÇIKLAMALARI PETROLDE DÜŞÜŞÜ ENGELLİYOR

Almanya ve Polonya’dan Rus petrolü için gelen yeni yaptırım sinyalleri ve kararları, yine Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiyi'nin ülkesinin doğusuna Rusya'dan yeni saldırılar gelebileceği açıklamaları, petrolde düşüşü sınırlayan başlıca faktörler olarak açıklandı.  

BİDEN’IN KARARI PETROL FİYATLARINI DÜŞÜRDÜ

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırımlarına başladığı ortamda sanayinin en büyük hammaddesi olarak gösterilen petrolün varil fiyatının yüksek olması, ABD'nin büyüme rakamları üzerinde kötü etki oluşturuyor. Bununla birlikte ABD Başkanı Joe Biden'in 180 milyon varil miktarında stratejik petrol rezervini satmayı planladığı açıklamaları, uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarını aşağı çekmeyi başardı.

31 Mart motorin ve benzin fiyatları! 2 günde mazota 2,5 TL’ye varan indirim! 

ÇİN'İN KOVİD-19 POLİTİKASI ETKİLİ OLUYOR

Çin'de artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarının ardından hükümetin 'Vaka sayılarını sıfırlama' politikası kapsamında hareket ederek yeni kapanma tedbirlerini devreye sokması da brent petrol fiyatları üzerinde baskı oluşturan bir diğer etmen olarak gösteriliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön