05 / 07 / 2024

4 kişilik bir ailenin elektrik yardımı ne kadar?

4 kişilik bir ailenin elektrik yardımı ne kadar?

Elektrik yardımı vatandaşların gündeminde yer almaktadır. Özellikle geniş aileler elektrik yardımının ne kadar olduğunu merakla sorguluyor. İşte bu konuya dair detaylar!



4 KİŞİLİK BİR AİLENİN ELEKTRİK YARDIMI NE KADAR?

1 ve 2 kişilik muhtaç hanelere aylık 75 kilovatsaat, 3 kişilik muhtaç hanelere aylık 100 kilovatsaat, 4 kişilik muhtaç hanelere ise aylık 125 kilovatsaata bakılıyor ve 5 ve daha fazla kişilik muhtaç hanelere de aylık 150 kilovatsaat karşılığı tutar kadar aylık destek veriliyor. Elektriği faturasının yüksek gelmesine neden olan bazı elektrikli aletler bulunmaktadır.

İŞTE ELEKTRİK FATURASINI YÜKSELTEN ELEKTRONİK ALETLER!

  • Televizyon: Televizyonunuz beklemede bırakıldığı zaman evdeki en çok enerji tüketen cihazlardan bir tanesi olma özelliğini taşır. Bekleme modunda rölantide çalışmasını istemiyor iseniz, duvardan kalkıp seti kapatmalısınız. Ancak bunu yapmak, tasarruf etmenizde büyük kolaylık sağlayacaktır.
  • Buzdolabını boşaltmak büyük bir ihtimalle en kötü ev işlerinden biridir, ama bunu yapmak uzun vadede paradan tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Ev tipi buzdolabı güç tüketimi tipik olarak 100 ila 250 watt arasında yer alırken, bu nedenle bu tek cihazı çalıştırmak size yılda yaklaşık 297 £'a mal olur, ancak buzdolabınızı bu şekilde kapatamazsanız da, mümkün olduğunca verimli çalışmasını sağlamanın yolları bulunmaktadır. Natalie'ye göre buzdolabının düzgün çalıştığından emin olmanın en basit yolu hem içini hem de dışını rutin olarak temizlemektir.
  • Oyun konsolunuzu kapatarak enerji faturalarınızda yılda 6,57 £ tasarruf edebilirsiniz. Oyun konsollarını bekleme modundan çıkarmak, cihazın bekleme modunda bulunurken yenilenmesi ya da mesajları kontrol etme gibi işlemleri yapmasını engellemektedir. Bunu nasıl etkinleştireceğinizi öğrenmek için konsolunuzun kullanım kılavuzuna mutlaka bir göz atın.

120 metrekare prefabrik evler kaç para? İşte 19 Aralık 2022 fiyat listesi!

 

Hisseli tapuda dikkat! Hisseli tapu müstakile çevrilir mi? Ortak ev tapusu tek tapuya nasıl çevrilir?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön