09 / 05 / 2024

44. Yapı Fuarı'nda küresel yapı ve inşaat sektörü masaya yatırıldı! 45 binden fazla ziyaretçi katıldı! 

44. Yapı Fuarı'nda küresel yapı ve inşaat sektörü masaya yatırıldı! 45 binden fazla ziyaretçi katıldı! 

Yapı, inşaat malzemeleri ve teknolojileri alanında dünyanın en büyük fuarı şeklinde nitelendirilen 44. Yapı Fuarı'nda küresel yapı ve inşaat sektörü masaya yatırıldı. Fuara 45 binden fazla ziyaretçinin katıldığı belirtildi...



400’den fazla yabancı alıcı Yapı Fuarı’na katıldı

Fuar, katılımcıların ve ziyaretçilerin yoğun ilgisine ek olarak yabancı satın alma profesyoneli ve yatırımcıların da radarında oldu. 

Üst düzey, güçlü karar vericiler Hyve Grup tarafından Türkiye’ye “VIP Hosted Buyer” programı çerçevesinde çağrıldı. Kanada, İrlanda, Şili, İspanya, Danimarka, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, İsviçre, Katar ve Yunanistan ilk sırada yer alacak şekilde fuarda, 60 ülke genelinden 400’e yakın satın alma profesyoneli ve yatırımcı, yeni iş birliği fırsatları amacıyla yerli iş ortaklarıyla görüşmeler gerçekleştirdi.

Fuar kapsamındaki görüşmeler hem fiziksel hem de çevrimiçi iş birliği platformu Hyve Connect aracılığıyla düzenlenirken, fuar, küresel yapı ve inşaat sektörü kapsamında güçlü bir geri dönüş sinyali paylaştı. 

Profesyonellere sağladığı iş birliği ve bilgi paylaşımı fırsatları ve gerçekleştirdiği etkinliklerle yalnızca Türkiye ve bölge için değil, dünya için de sektörün gidişatına etki eden Yapı Fuarı, çevre, enerji ve sürdürülebilirlik konularını odağına alırken, yine sektörün geleceğine yönlendirdi.

44. Yapı Fuarı nda küresel yapı ve inşaat sektörü masaya yatırıldı! 45 binden fazla ziyaretçi katıldı! 

Yapı Fuarı'nın ev sahibi olduğu ve bu sene ilk defa fiziksel şekilde gerçekleştirilen ZeroBuild Summit’22 – Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi, “Change Starts Here!” (Değişim Burada Başlıyor!) sloganıyla düzenlendi. 

Yapı Fuarı’nın başladığı günden son gününe kadar yoğun bir program akışında düzenlenen Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi, 4 gün boyunca 16 oturumda 100 civarında yerli ve yabancı konuşmacıya ev sahipliği yaptı. 

Türkiye’deki 2053 Net Sıfır Emisyon taahhüdünün hayata geçirilmesi için, ekonominin taşıyıcı sektörlerinden olan  inşaat malzemeleri ile teknolojileri ve yapı sektörünün görevleri ayrıntılı şekilde masaya yatırıldı. Sektör profesyonellerine ek olarak akademiden önemli isimlerin katılım gösterdiği zirvede; ısıtma, soğutma, aydınlatma gibi bir yapıda ihtiyaç olan bütün alanlarda çok düşük miktarda enerjiyle çalışan, bu ihtiyacı yenilenebilir enerji kaynakları aracılığıyla karşılayan Sıfır Enerji Binalar’ın Türkiye, bölge ve dünyadaki potansiyel uygulama alanları, örnek uygulamaları ve küresel ekonomi ve çevresel yararlar ayrıntılı şekilde konuşuldu. 

44. Yapı Fuarı nda küresel yapı ve inşaat sektörü masaya yatırıldı! 45 binden fazla ziyaretçi katıldı! 

Tekno-Girişimler Yapı Tech Garage alanında sektörle bir araya geldi 

Geçen fuarda ilk kez yapı, inşaat malzemeleri ve teknolojileri sektöründe yeni hizmet ve çözümler ortaya çıkaran yerli girişimlere ev sahipliği yapan Yapı Fuarı, bu sene 2'nci defa, bu kez 13 adet start-up’ı, sektör temsilcileri ve profesyonelleriyle buluşturdu. Değişim Mimarı İnovatif Yönetim Danışmanlığı iş birliğiyle düzenlenen, Yapı Fuarı boyunca sektörün dijital dönüşümüne katkıda bulunan girişimcilere ev sahipliği yapan Yapı Tech Garage, 26 Mart tarihinde de “Maraton Sunumları”nı gerçekleştirdi. 

Girişimlere yeni iş birlikleri için zemin sunan Yapı Fuarı’nın Yapı Tech Garage alanında; artırılmış gerçeklik, karma gerçeklik, sanal gerçeklik, yapay zeka, sektör paydaşları arasında ilişki yönetimi, dijital alanlar, veri bilimi,  eğitim teknolojisi, render, ödeme yönetimi, pasif ev tasarımları ve yeni nesil yapı ürünleri gibi konulara ilişkin girişimler, tasarımından bina teslim aşamasına kadar mühendislere, mimarlara, üreticilere, proje yöneticilerine, geliştiricilere, yüklenicilere, pazarlamacılara ve kullanıcılara farklı imkanlar sağladığı teknolojileri görücüye çıkardı.


Geri Dön