09 / 05 / 2024

44. Yapı Fuarı'nda küresel yapı ve inşaat sektörü masaya yatırıldı! 45 binden fazla ziyaretçi katıldı! 

44. Yapı Fuarı'nda küresel yapı ve inşaat sektörü masaya yatırıldı! 45 binden fazla ziyaretçi katıldı! 

Yapı, inşaat malzemeleri ve teknolojileri alanında dünyanın en büyük fuarı şeklinde nitelendirilen 44. Yapı Fuarı'nda küresel yapı ve inşaat sektörü masaya yatırıldı. Fuara 45 binden fazla ziyaretçinin katıldığı belirtildi...



Altın Mıknatıs Stant Tasarım Ödülleri verildi

44. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’un geleneksel Altın Mıknatıs Stant Tasarım Ödülleri, fuarın 2'nci gününün bitiminde gerçekleştirilen törenle sahiplerine verildi. Fuarda, stant dizaynında markalarını ve ürünlerini ziyaretçiler için bir çekim noktası haline getiren kurumlar, ‘Altın Mıknatıs Stant Tasarımı Ödülleri'nde birbirleriyle yarıştı. Sektörün en değerli tasarımcısı, iç mimarı, mühendisi ve profesyonellerinden meydana gelen bağımsız jüri üyeleri tarafından değişen kriterlerin değerlendirmeye alındığı yarışmada; ürünle kurdukları bağlantı, ürünün belirtilmek istenen özelliklerinin en iyi şekilde uygulanması, 3 boyutlu tasarım nesnesi şeklinde yapılması, görsel malzemelerdeki estetik, standın modülerliği ve yeniden farklı mekanlarda kullanılabilirliği göz önünde bulunduruldu. Altın Mıknatıs Stant Tasarımı Ödülleri kapsamında birinci Samet Kalıp Ve Madeni Eşya San. Ve Tic. A.Ş, ikinci Arkitech İleri Yapı Teknolojileri İnşaat İmalat Sanayi Ve Ticaret A.Ş., üçüncü Sever Makine Sanayi Ve Ticaret A.Ş., Mansiyon Ödülü Kızılay Sistem Yapı A.Ş. Hyve Group Teşvik Ödülü Emek Kapı Sistemleri, Standında En İyi Teknoloji Çözümleri Sunan Firma Ödülü Inohom Akıllı Ev Sistemleri, Standında En Yaratıcı Kimlik Tasarımı Sunan Firma Ödülü ise Glulam Sa olarak belirlendi.

Yapı Fuarı, Dünyaca Ünlü, Ödüllü Mimar Bram Aerts'ı Ağırladı

Belçika’daki lider mimarlık ofislerinden olan TRANS architectuur - stedenbouw’un Kurucu Ortağı Bram Aerts, 44. Yapı Fuarı çerçevesinde konferans vermek amacıyla megakent İstanbul'a geldi. Kısa bir sürede TRANS, çok beğenilen Flaman mimarlık ofisleri listesinde neslinden önde güçlü bir itibara sahip olan; mimarlık ofisi, kentlerin sürdürülebilir olarak iyileştirilmesi amacıyla bir dizi çığır açan dönüşüm projesi üzerinde çalışmalar sürdüren Aerts, yapılı çevreyi dönüştürerek tekrar yorumlamak, yıkıma, açık alan işgaline ve inşaat sektörünün egemenliğine karşı kökten çözüm stratejisine ilişkin çalışmalarını Yapı Fuarı’nda açıkladı. 

44. Yapı Fuarı nda küresel yapı ve inşaat sektörü masaya yatırıldı! 45 binden fazla ziyaretçi katıldı! 

Usta Mimarlar ve Malzeme Uzmanlarıyla Özel Fuar Turları

Etkileşime öncelik veren ve böylece de diğer fuarlardan farklılık gösteren Yapı Fuarı, Yapı Master Class – Mimari Ustalık Sınıfları 4. senesinde, “Çevreye Duyarlılık ve Mimari Tasarım” ile “Ölçekler Arası Parametrik Tasarım” temalarında gerçekleştirildi. Yüksek mimarlar Durmuş Dilekci, Şule Ertürk, Buşra Al, Volkan Taşkın ve Dr. Cenk Dereli’nin eşlik ettiği turlar kapsamında katılımcılar; çevreye duyarlı projeler, sürdürülebilir mimarlık, yenilikçi tasarım ile teknoloji trendleri ve enerji etkin yapı malzemeleri üzerine mimarlar ile konuşmalar gerçekleştirirlen, stant ziyaretleriyle eşi benzeri olmayan bir tecrübe yaşayarak yerinde uygulamalı ürünleri de öğrenmek için fırsat yakaladı. 

Fuar katılımcısı şirketlerin bulunduğu Yapı Sahnesi ise güncel trendler, yeni ürün ve teknolojiler, yeni iş birlikleri, yapı sektöründe markalaşma ve müşteri deneyim modelleri sürdürülebilirlik, Ar-Ge yatırımları, rekabette farklılaşan ticari anlaşmalar, iş geliştirme modeller temaları kapsamında konuşmalar düzenledi.

45. Yapı Fuarı Cumhuriyet’in 100. Yılına Hazırlanıyor

Cumhuriyetin 100. senesinde 45. gerçekleştirilecek Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul ise şimdiden gelecek sene için çalışmalarına start verdi. 4 gün boyunca oldukça yoğunlukla düzenlenen iş birliği görüşmeleri neticesinde, bu sene 17 ülkeden fuara katılım gösteren toplam 320 katılımcının hepsi, 26-29 Nisan 2023 tarihlerinde TÜYAP’ta yabancı yatırımcılar ile bir araya gelmek için fuar esnasında yerlerini ayırttı. Kazanılan bu başarıyla beraber Hyve Grup, 2023'te 1,5 milyar avroluk iş hacmi meydana getirmeyi planlıyor.

İMSAD Başkanı Tayfun Küçükoğlu: Yapı Fuarı’na gösterilen ilgi sektöre umut verdi!

44. Yapı Fuarı başladı!


Geri Dön