02 / 05 / 2024

5-12 Ekim 2023 halka arz takvimi: Bu hafta halka arz olacak şirketler 

5-12 Ekim 2023 halka arz takvimi: Bu hafta halka arz olacak şirketler 

Ekim 2023, borsa takipçileri için oldukça hareketli bir ay olmaya devam ediyor. Halka arz konusunda son dönemin en çok konuşulan gelişmelerinden biri Meka Beton'un 5-6 Ekim tarihleri arasında borsada işlem görmeye başlayacak olması. Talep toplama süreci de bugünden itibaren start alıyor. 



Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Ekim bülteniyle birlikte, ay boyunca halka arz edilecek olan diğer şirketler de belli oldu. Borsa yatırımcıları, bu önemli bülteni yakından takip ederek, hangi şirketlerin halka arz edileceğini öğrenmek istiyor. Bu hafta halka arz süreci başlayacak olan Meka Beton dışında, SPK bülteninde yer alan diğer şirketleri de göz önünde bulundurmakta fayda var. 

Meka Beton halka arz oluyor

Meka Beton Santralleri İmalat San. ve Tic. A.Ş. (MEKAG), halka arz sürecine dair önemli bir adımı daha geride bıraktı. SPK, 28 Eylül'de yayınladığı bültenle Meka Beton'un halka arzına resmi olarak onay verdi. Bu büyük gelişmeyi takiben şirket, izahnamedeki detaylara göre toplam 16.900.000 lot hissenin yatırımcılara sunulacağını açıkladı. Halka arzın liderliğini üstlenen Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş., hisse başına belirlenen fiyatın 25,00 TL olduğunu duyurdu.

Ekim ayında halka arz olacak şirketler

Ekim ayında halka arz olması beklenen şirketler şu şekildedir:

  • Altınkılıç
  • TAB Gıda
  • Tavuk Dünyası
  • Kızılay İçecek
  • Penti 
  • N11
  • Rönesans Enerji
  • Golda Gıda

5-12 Ekim 2023 halka arz takvimi: Bu hafta halka arz olacak şirketler 

8 firma sırada bekliyor

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı İbrahim Ömer Gönül, yaklaşık 80 firmanın halka arz sürecini beklediğini açıkladı. Bu firmalar arasında pazar değeri yüksek olanlar da bulunmakta. Planlanan halka arzlar arasında toplamda 6-7 milyar liralık bir değere ulaşılması bekleniyor. Gönül, enflasyonist süreçlerde borsanın daha aktif olduğunu vurgulayarak şirketlerin halka arzının sermaye piyasalarından kaynak elde etmek için geleneksel bir yöntem olduğunu belirtti. SPK'nın bu başvuruları dikkatli bir inceleme sürecinden geçirdiğini ve şirketlerin izahnamelerine onay ya da red kararı verdiğini aktardı. Gönül, halka arz olacak firmaların gelecek vaadi taşıyacak şekilde olmasını arzu ettiklerini ifade etti.

SPK, başvuruları elektronik ortama taşıdı

Borsadaki 23 hissede lotlar katlanıyor! 1 hisseye 5 hisse veriliyor! Hangi şirketler sermaye artıracak? 

Simit Sarayı borsada ne zaman işlem görecek? Kaç lot verdi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön