06 / 05 / 2024

7 Temmuz evde bakım maaşı yatan iller hangileridir? Evde bakım maaşı Temmuz zammı ile ne kadar oldu?

7 Temmuz evde bakım maaşı yatan iller hangileridir? Evde bakım maaşı Temmuz zammı ile ne kadar oldu?

Evde bakım maaşı, yapılan Temmuz zammı ile ne kadar oldu? 7 Temmuz evde bakım maaşı yatan iller hangileridir? İşte detaylar!



7 TEMMUZ PERŞEMBE 2022 EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER BELLİ OLDU MU?

Maaş alan engelli yakınları maaşların SMS ve T.C ile sorgulayabilir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşını her ayın 15'i ile 31'ü arasında hesaplara geçiyor.  Temmuz ayında ise maaşlar Kurban Bayramı nedeniyle erken yatacak. Evde bakım maaşlarının en geç 8 Temmuz Cuma günü hesaplara yatırılacağına dair açıklama yapıldı.İllere dair bir açıklama yapılmadı.

2022 TEMMUZ ZAMMI İLE EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Asgari ücrete bu yıl yani 2022’de yüzde 50,5 oranında bir zam yapılmıştı. Evde bakım parası da bu bağlamda bin 798 TL'den 2 bin 706 TL oldu. Asgari ücrete yapılan ara zamdan sonra evde bakım maaşı alma kriterinde ve evde bakım parası ödemelerinde değişiklik olacak. Ancak henüz konuyla ilgili resmi bir rakam verilmedi.

EVDE BAKIM MAAŞI NASIL SORGULANIR?

Evde Bakım aylığı ödemeleri E Devlet sayfasından sorgulanıyor. T.C ve E Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve butona basarak, sonra açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detaylar çıkıyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bölümünün altında tüm detaylara ulaşılabiliyor. Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de yer almaktadır. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak da bakiye takibi yapabilirsiniz.

Almanya’da iş imkanı! Saatlik ücret dudak uçuklattı!

Perakendede zam beklentisi! Marketteki ürünlere zam mı gelecek?

Bayramda üç ilde raylı sistemler ücretsiz olacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön