11 / 05 / 2024

ABD'de benzine vergi indirimi gündemde! Biden son kararını verecek

ABD'de benzine vergi indirimi gündemde! Biden son kararını verecek

ABD'de benzin fiyatlarının son yılların en yüksek seviyesi kabul edilen 5 doları görmesi Washington'ın federal benzin yasasını gözden geçirmesine neden oldu. Biden, benzinde uygulanan vergileri kaldırmayı gündeme aldı. Başkanın son kararı hafta sonunda açıklanacak



ABD'de benzin fiyatları, son 8 haftada istikrarlı bir şekilde yükseliş göstererek rekor üstüne rekor kırmıştı.

Benzin fiyatlarındaki artışta, küresel petrol fiyatlarındaki yükseliş etkili olmuştu.

Küresel piyasalardaki talep artışı ve üretimin yetersiz kalacağı endişeleriyle Brent petrol ile Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varil fiyatı 120 doların üzerine çıkmıştı.

ABD de benzine vergi indirimi gündemde! Biden son kararını verecek

Ülkede benzin fiyatlarındaki yükseliş enflasyonist baskıların yoğunlaşacağına dair endişeleri de körüklerken, ABD'de enflasyon benzin, gıda ve barınma fiyatlarındaki artışların etkisiyle mayısta yıllık yüzde 8,6 ile 41 yılın yeni zirvesine çıkmıştı.

Ülkede artan benzin fiyatlarına Beyaz Saray'dan müdahale sinyali geldi. Başkan Biden benzinden alınan verginin kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin kararını hafta sonunda açıklayacağını duyurdu.

Başkan Biden, azalan petrol arzı nedeniyle ülkedeki petrol üreticilerinin daha fazla petrol rezerv etmemelerini de sorgulamaya karar verdi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön