18 / 05 / 2024

ABD’de mortgage faizleri yükseldi!

ABD’de mortgage faizleri yükseldi!

ABD mortgage faizleri altı haftalık düşüşün peşinde ilk kez yükseldi. ABD`de mortgage faizleri yedi hafta sonra ilk kez yükselişe geçti.



ABD'de konut fiyatları düşüyor!

S&P CoreLogic Case-Shiller, Ekim ayı Ulusal Konut Fiyat Endeksi verilerini yayınladı.

Sonuç olarak,  Ekim ayında 20 ilin emlak fiyat endeksi mevsimsellikten arındırılmış emlak fiyat endeksi Ekim ayında aylık ortalama %0,5 düştü. Piyasa beklentileri, endeksin aynı dönemde yüzde 1,1 düşmesine neden oldu. Endeks geçen ay yüzde 1,3 düştü. Böylece düşüş dördüncü ayda da devam etti. Endeks, Ekim ayında yıllık yüzde 8,6 artışla Ekim 2020'den bu yana en düşük kazancını elde etti ve Eylül'de yüzde 10,4 yükseldi.

Endeks, Ekim ayında yıllık yüzde 8,6 artışla Ekim 2020'den bu yana en düşük artışını kaydetti. Endeks Eylül'de yüzde 10.4 yükseldi.

Ulusal konut fiyat endeksi, ekimde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 9,2 arttı.

Konut fiyatlarındaki artışın önceki aylara kıyasla yavaşlamaya devam ettiğine işaret eden endeks, Eylül’de yıllık bazda yüzde 10,7'lik artış kaydetmişti.

Ulusal konut fiyat endeksi aylık bazda ise mevsim etkilerinden arındırılmış olarak yüzde 0,3 azaldı.

Endeksteki 20 kent arasında konut fiyatlarının en fazla yükseldiği kentler, yüzde 21 ile Miami, yüzde 20,5 ile Tampa ve yüzde 15 ile Charlotte oldu.

S&P DJI genel müdürü Craig Lazzara, ABD'de konut fiyatlarının Ekim ayında üst üste dördüncü aydır düştüğünü söyleyerek açıklamada bu görüşe yer verildiğini söyledi.

Lazzara, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranlarını artırmaya devam ettiğini ve ipotek oranlarının, devam eden zorlu makroekonomik ortamı gerekçe göstererek konut fiyatları için "ters rüzgarlar" yaratmaya devam ettiğini söyledi. Beklentiler devam ettikçe konut fiyatlarının daha da düşebileceğini söyledi.

Bu Samsung telefonlar Android 13'ü alamıyor!
O marketten dev indirim! Halkın değil toptancının yüzü güldü!
Dolar 2023`te fişek gibi fırlayacak! O analist tahminleri peş peşe sıraladı! Hemen bakın, sonra pişman olmayın!

Geri Dön