11 / 05 / 2024

ABD’den üniversitelerde TikTok’a yasak kararı!

ABD’den üniversitelerde TikTok’a yasak kararı!

Daha önce devlet kurumlarında TikTok’u yasaklama kararı alan ABD, yasağın kapsamını genişletiyor.



ABD’de devlet kurumlarından sonra şimdi de , devlet üniversiteleri,  Çin menşeili sosyal medya uygulaması TikTok'u güvenlik endişelerini ileri sürerek yasaklamaya başladı.

Merkezi Pekin’de bulunan ByteDance'in sahibi olduğu sosyal medya platformunun Alabama, Arkansas, Georgia, Florida, Idaho, Iowa, Oklahoma, Güney Dakota ve son olarak Teksas'taki devlet üniversiteleri kampüslerinin wi-fi ağlarından ve okula ait cihazlardan erişimi engellenmiş durumda.

Daha önce TikTok konusunda Çin nedeniyle güvenlik endişesi bulunduğunu ifade eden ve Teksas eyalet kurumlarında devlet cihazlarında yasaklama getiren Vali Abbott, bu durumu  "büyüyen tehditler" olarak tanımladı ve kurumlara değişiklikleri planlamaları için Şubat ayı ortalarına kadar kadar süre verdi.

TEXAS ÜNİVERSİTESİ’NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Texas Üniversitesi’nden Teknoloji Stratejisi Başkanı Danışmanı Jeff Neyland ise bir açıklama yaparak, "Üniversite, ağında yer alan bilgilere ve kritik altyapımıza ilişkin riskleri ortadan kaldırmak için bu önemli adımları atmaktayız. Valinin direktifinde vurgulandığı üzere TikTok, kullanıcılarının cihazlarından internette faaliyetlerini ne zaman, nerede ve nasıl sürdürdükleri dahil büyük miktarda veri topluyor ve bu potansiyel olarak hassas bilgileri Çin hükümetine veriyor” diye konuştu.

 ABD’den üniversitelerde TikTok’a yasak kararı!

FBI DİREKTÖRÜNDEN DE UYARI GELDİ

FBI Direktörü Christopher Wray ise konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, TikTok'un kullanıcıları hakkında veri toplama yeteneğine sahip olduğunu belirterek, Çin devleti nüfuz operasyonlarını yayma potansiyeli üzerine uyarıda bulundu.

Wray, "Tüm bu olanlar, bizim değerlerimizi benimsemeyen e ABD'nin çıkarlarına çok ters düşen bir misyonu bulunan bir hükümetin elinde" vurgusunu yaptı.

Dünyanın ‘en değerli’ markaları ABD ve Çin’den… Bakın hangi markalar var?

Yabancılar geçen hafta 68 milyon dolarlık hisse satın aldı!

Sözleşmeli çalışan nasıl kadroya geçebilir? Sözleşmeliye kadro düzenlemesi kimleri kapsıyor?

Kaskoya ekonomik seçenekler var mı? Maliyeti kaç lira?

Ev sahibi, ‘evi sattım’ diyerek kiracıyı çıkarabilir mi?

EYT'de prime takıldıysanız bir çare daha var! Bu yöntem hiç aklınıza gelmemiş olabilir


Geri Dön