05 / 05 / 2024

ABD’li ünlü ekonomistten korkutan tahmin: ‘Piyasalar çökebilir’

ABD’li ünlü ekonomistten korkutan tahmin: ‘Piyasalar çökebilir’

ABD'li ünlü ekonomist Nouriel Roubini, ABD'deki borç limitine yönelik tedirgin eden değerlendirmelerde bulundu. Roubini, borç limiti üzerinde tarafların anlaşamaması halinde piyasanın çökebileceğini söyledi.



KÜRESEL RİSKLER

Roubini, gerçekleştirdiği röportajda global ekonominin önündeki riskleri de sıraladı. Ekonomik felaket öngörüleri ile bilen Roubini, Ukrayna’da ve İran’daki jeopolitik gerilimler ile Amerika ve Çin arasındaki kötüleşen ilişkilerin 2023 global ekonomisi için büyük bir zorluk oluşturabileceğine vurgu yaptı.

Roubini, yüksek petrol ve gaz fiyatlarından gelir sağlayan Körfez yatırımcılarının paralarını teknolojiye ve özel sektöre yatırmalarının mümkün olduğunu aktardı.

Amerika’daki iflasların ardından bazı bölgesel bankaların kredi sıkışıklığı yaşayacağını bildiren Roubini aynı zamanda, Avrupa Merkez Bankası’nın faiz artışlarının henüz bitmediğini söyledi.

ABD’li ünlü ekonomistten korkutan tahmin: ‘Piyasalar çökebilir’

BORÇ LİMİTİ AÇMAZI NEDİR?

Amerika’da federal hükümet, temerrüde neden olabilecek 31,4 trilyon dolarlık borç limitine ulaşmış bulunuyor.

Borç limiti ya da borç tavanı, “Amerikan hükümetinin borçlarını ödemek amacıyla ödünç alabileceği tutarın üst sınırı” anlamına geliyor.

Demokratlar ile Cumhuriyetçiler arasında açmaz haline gelen borç limiti konusunun piyasaları sarsmasından endişe duyuluyor. ABD’de resesyon beklentileri artarken, iki partinin borç limiti üzerindeki hesaplaşması her zamankinden daha fazla risk taşıyor.

Çiftçiler tedirgin! Hasat başladı ama fiyatlar seçim sonrasına kaldı!

Kızılay’dan 5 şehirde personel alımı! Başvuru koşulları ve detaylar belli oldu!

ŞOK’ta ütü 460 TL’ye, saç kurutma makinesi 320 TL’ye, dik süpürge 700 TL’ye düştü!


Geri Dön