19 / 05 / 2024

A’dan Z’ye tüm maaşlar tek tek zamlanacak! En az maaş tam bu kadar olacak!

A’dan Z’ye tüm maaşlar tek tek zamlanacak! En az maaş tam bu kadar olacak!

7 milyondan fazla vatandaşı doğrudan etkileyecek asgari ücret zammında geri sayım başladı. 6 aylık enflasyon oranı kapsamında şekillenen aylık zamlarının nette 10 bin TL'yi, brütte ise 11 bin 765 TL'yi aşacağı öngörülüyor. Peki, hangi ödemeler nasıl etkilenecek?



TAZMİNATLAR

En düşük ihbar ve kıdem tazminatı da asgari ücretle beraber yükselecek. Halen işten çıkartılan asgari ücretlinin kıdem tazminatı çalıştığı her sene için 10 bin 8 lira üzerinden hesabı yapılıyor. Bu rakamdan yalnızca damga vergisi kesiliyor. Her sene için 9 bin 932 lira ödeniyor. Eğer asgari ücret net 10 bin lira olursa çalışılan her sene için 11 bin 765 lira ödenecek. Damga vergisi kesilmiş olarak verilecek yıllık ücret 11 bin 676 lira olarak kayıtlara geçecek.

 A’dan Z’ye tüm maaşlar tek tek zamlanacak! En az maaş tam bu kadar olacak!

İŞ ARAYANLAR

Sosyal yardım programlarından yararlanıp çalışabilir halde olan vatandaşlardan iş görüşmesine yönlendirilenlere bir sene içinde azami üç kere olmak üzere aylık net asgari ücretin maksimum yüzde 10'una kadar yardım yapılıyor. Bu vatandaşlara işe yerleşmesi halinde, bir senede, bir kereye mahsus olmak üzere brüt asgari ücretin 3'te 1'i kadar ödeme gerçekleştiriliyor. Halen iş arama yardımı 850,68, işe yerleşme desteği 3 bin 336 lira olarak ödeniyor. Asgari ücret 10 bin liraya çıkarsa, iş arama yardımı bin, işe yerleştirme desteği de 3 bin 921 liraya çıkacak.

ŞOK’ta köftelik bulgur 14 TL’ye, yeşil mercimek 25 TL’ye, vantilatör 400 TL’ye düştü!

Emekli ve memura görülmemiş zam müjdesi verildi!

Bankalar kredi faiz oranlarını sil baştan yeniledi! İşte banka banka kredi faiz oranları...


Geri Dön