14 / 05 / 2024

AFAD’a yılda tam 500 milyon dolar birden kazandıracak formül !

AFAD’a yılda tam 500 milyon dolar birden kazandıracak formül !

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri, deprem bölgesinin yeniden inşasını ve deprem riski yüksek bölgelerdeki hazırlıkları finanse edecek bir teklifle Ankara’ya gidecek.



Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından, yaraların sarılması için yapılan çalışmalar hızlandı. Dünya.com’dan Fikret Çengel’in haberi şöyle. Yapılan açıklamaya göre deprem bölgesinde 450 bin konutun inşa edileceği ve bunun için de asgari 20 milyar dolarlık bir kaynak aktarılacağı ifade edilmişti. Kaynak konusunda bir teklif hazırlayan gayrimenkul sektör temsilcileri bir çok ülkede uygulanan bir modelle bölgenin yeniden imarı için bir afet fonunun kurulabileceğini ifade ediyor.

AFAD’a yılda tam 500 milyon dolar birden kazandıracak formül !

Teklifte vatandaşlık veya oturum hakkı elde etmek isteyen yabancıların AFAD’a 50 bin dolar bağışta bulunması öngörülüyor. Sektör temsilcileri geçen yıl yaklaşık 70 bin konutun yabancılara satıldığını, bu konutların 10 binden fazlasının ise vatandaşlık veya oturum hakkı için satın alındığını belirterek, şart olarak asgari 400 bin dolarlık konut almak zorunda kalan yabancının 50 bin dolar da afet fonuna veya AFAD’a bağış yapması sağlandığında yıllık 500 milyon dolarlık bir kaynak oluşacağını ifade ettiler.

 


 


Geri Dön