20 / 05 / 2024

Airfryer ve robot süpürgeler hakkında flaş karar; Ticaret Bakanlığı'ndan 'airfryer' kararı

Airfryer ve robot süpürgeler hakkında flaş karar; Ticaret Bakanlığı'ndan 'airfryer' kararı

İthalatta gözetim uygulanmasına ilişkin 2023/7 sayılı tebliğde değişiklikler yapan tebliğ Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.



Ticaret Bakanlığı'ndan 'airfryer' kararı!

Özellikle, airfryer cihazları için uygulanan gözetim uygulaması, daha önce 100 doların altında birim kıymetinin altındaki cihazları kapsıyordu. Ancak 29 Mart tarihinde yayımlanan bir tebliğle bu cihazlar gözetim uygulamasından çıkarılmıştı. Bugün yayımlanan tebliğle birlikte ise airfryerlar yeniden gözetim uygulamasına dahil edildi ve ithalatlarında gözetim uygulaması tekrar başlatıldı.

Ayrıca, tebliğle birlikte gümrük tarife istatistik pozisyonu listesinde 8516 numaralı fasıl altında yer alan "diğer ısıtıcı ve sobaların 40 doların altında birim gümrük kıymetini haiz olanlarına uygulanan gözetim uygulaması"ndan dizel araçlarda kullanılan ön ısıtma kaloriferleri gözetim uygulaması dışına çıkarıldı.

Bu değişikliklerle birlikte, ticarette gözetim uygulamasının kapsamı yeniden düzenlenmiş oldu. Bu önlemler, ithalat süreçlerinde denetim ve kontrolün artırılmasını amaçlayarak yerli üretimin korunması ve rekabet koşullarının sağlanması hedefleniyor.

İslam Memiş'ten seçim sonrası ilk yorum: 'Borsaya giriş yapan..."

Borcu olanlar dikkat; 31 Mayıs'a kadar ödemeyenlere gecikme faizi uygulanacak

Seçim sonrası asgari ücrette son durum ne? Temmuz'da ara zam olacak mı? Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Bakan Karaismailoğlu son dakika açıklaması: Çamlıca Kulesi'ni 2 yılda 1 milyon 140 bin kişinin ziyaret etti

 

 

 

 

 


Geri Dön