28 / 04 / 2024

Akaryakıtta devrim gibi gelişme!  Zamlara karşı tavan fiyat uygulaması!

Akaryakıtta devrim gibi gelişme!  Zamlara karşı tavan fiyat uygulaması!

Fransa'da benzin fiyatlarının bazı bölgelerde 2 Euro'yu geçmesinin ardından gelen tepkiler nedeniyle TotalEnergies, ülkede 1,99 Euro'luk akaryakıt tavan fiyatlarına 2024 yılında da devam edeceklerini duyurdu.



Enerji Dönüşüm Bakanlığı gözetiminde akaryakıt distribütörleri ve büyük ve orta ölçekli perakendeciler ile beraber gerçekleştirilen toplantının ardından şirket konu ile ilgili olarak açıklama yaptı.

2024 YILINDA DA DEVAM EDECEK

Açıklamada, fiyatların yükselmesi halinde bile TotalEnergies’in Fransa’daki 3 bin 400 istasyonunda akaryakıt tavan fiyatları için uygulanan tarifenin 2024 senesinde de devam edeceği kaydedildi.

Akaryakıtta devrim gibi gelişme!  Zamlara karşı tavan fiyat uygulaması!

Bu doğrultuda, litre başına benzin ve dizel için mevcut 1,99 Euro’luk tavan fiyat gelecek yıl da geçerli olacak.

TotalEnergies, daha önce de 31 Aralık 2023 tarihine kadar Fransa’daki otoyollarda hizmet veren istasyonları da dahil olmak üzere benzin istasyonlarının tümünde akaryakıt fiyatlarının 1,99 Euro’yu geçmeyeceğini paylaşmıştı. 

ZAM ÖNCESİ BENZİN İSTASYONLARINA KUYRUK

Öte yandan, motorine 2,03 TL’lik zam öncesi akaryakıt istasyonlarının önünde uzun kuyruklar oluştu.

Akaryakıt fiyatlarına peş peşe zam gelmeye devam ediyor. Bu gece (13 Eylül) yarısından itibaren motorine 2 lira 3 kuruşluk yeni bir zam geldi. Zamdan sonra motorinin litresi İstanbul’da 40 lira 3 kuruşa çıktı. Aynı zamanda, Ankara’da 40 lira 57 kuruşa ve İzmir’de de 40 lira 75 kuruşa yükseldi.

Zam haberini alan insanlar, zam öncesi depolarını doldurmak amacıyla benzin istasyonlarına akın etti. Bu nedenle, benzin istasyonlarında uzun araç kuyrukları oluşturdu. Ayrıca, benzine ilerleyen günlerde yeni bir zammın daha gelmesi bekleniyor.

Akaryakıtta devrim gibi gelişme!  Zamlara karşı tavan fiyat uygulaması!

YÜZDE 115 ZAM

Sözcü gazetesinin haberine göre, 14 Mayıs tarihinde yapılan seçim öncesinde litre fiyatı İstanbul’da benzinde 19,81 TL, motorinde 18,58 TL’yi.

Seçimin ardından geçen yaklaşık 3 ayda zam oranı motorinde yüzde 105 seviyesini geçti.

28 Mayıs 2023 tarihinde Ak Parti’nin zaferiyle sonuçlanan seçimin hemen ardından kuru yükseltmiş ve tarihi vergi zamları yapmıştı.

2021 yılı Aralık ayında 10 TL’yi aşarak ilk defa çift haneyi gören akaryakıt fiyatları, yalnızca 21 ayda dörde katlanarak 40 TL’yi geçecek.

Kredi kartlarıyla ilgili alınacak önlemler belli oldu! Detaylar peş peşe açıklandı! İşte atılacak adımlar...

Son dakika! iPhone 12’nin satışı yasaklandı! İşte nedeni...

Borsada yeni rekor! Yatırımcı sayısı 7 milyonu geçti!


Geri Dön