19 / 05 / 2024

Akıllı telefonun hafızası nasıl temizlenir? İşte ipuçları…

Akıllı telefonun hafızası nasıl temizlenir? İşte ipuçları…

Telefonda yavaşlama ve donma sorunlarına yol açan hafıza doluluğu sorunu en fazla iphone telefonlarda yaşanıyor. Peki telefonunuzun hafızasını nasıl temizlersiniz? İşte püf noktaları…



Habertürk’te yer alan habere göre, akıllı telefonunuzun hafızasında en çok hangi dosyalar yer kaplıyor, bunu tespit ederek işe başlayabilirsiniz. Bunun için ‘Ayarlar’ menüsüne giderek, ‘Genel’ sekmesini, ardından ‘iPhone Depolama Alanı'nı tıklayın. iPhone'unuzda  nelerin yer kapladığını bu işlemlerle görebileceksiniz.

EN FAZLA FOTOĞRAFLAR YER KAPLIYOR

Cep telefonları hayatımıza girdikten sonra, hemen her anı fotoğraflamak bazılarımız için vazgeçilmez bir alışkanlığa dönüştü. Fakat fotoğraf dosyaları telefonun içinde en fazla yer kaplayan dosyaların başında geliyor.  

Peki bu sorun nasıl çözülebilir? Öncelikle iPhone'un ayarlar menüsüne gelerek, orijinal sürümlerin yerine cihazda alan azaldığında telefonun daha küçük fotoğraf dosyalarını yerel olarak kaydetme seçeneği bulunuyor.

 Akıllı telefonun hafızası nasıl temizlenir? İşte ipuçları…

Bu şekilde tam çözünürlüklü resim  ve videoların iCloud'da saklanmasına ve gerektiğinde indirilebilmesine olanak sağlanıyor.

CANLI ÇEKİMLERE SON VERİN

Akıllı telefonlarda yapılan bir başka hafıza katili hata da, fotoğrafları Live (Canlı) olarak kaydetmek oluyor.  Instagram gibi sosyal medya platformlarında Boomerang’a dönüştürülebilir şekilde  saklanmasına olanak sağlayan bu yöntem, fotoğrafların normalde epey büyük boyutlu olarak kaydedilmesi sonucunu doğuruyor.

MESAJLARIN DA FAZLASI ZARAR

Telefonunuzun hafızasının tıka basa dolmasına sebep olan sadece fotoğraf çekmek, videolar ya da çeşitli uygulamalardan kaynaklanmıyor. Eski metin mesajlarınızı temizlemek de hafızayı hafifletmenizi sağlıyor.  Telefonunuzda yine Ayarlar menüsü, ardından Mesajlar'ı açarak Mesaj Geçmişi'nin altındaki ‘Mesajları Tut’ seçeneğinde ayarları değiştirmeniz işe yarayacaktır.  Hemen herkesin kullandığı WhatsApp  uygulamasında ise gelen video, fotoğraf ve mesaj geçmişlerini temizlemek, mesajları sürel olarak ayarlamak da diğer yöntemler arasında.

Samsung iddialı! Sosyal medyada en iyi fotoğraflar ondan sorulacak!

Orta gelirliye konut kampanyası yarın belli oluyor! Faiz oranı kaç olacak?

Fırıncılar Odası açıkladı! Ocak ve şubatta ekmeğe zam yok!

Teşvikten yararlanmak isteyen BES’e akın etti! Kaç kişi başvurdu?

Beyaz eşyaya gelen zamlar dudak uçuklattı! Son 1 yılda ne kadar zamlandı?

Yılın en sevilen buzdolabı Samsung RB50RS334SA Inox No Frost  fiyatı ne kadar? 3 Ocak 2023 Fiyat Listesi


Geri Dön