08 / 05 / 2024

Aliyev Ailesi Bodrum'daki yatırımlarını hızlandırdı! Mandarin Oriental'ın yüzde 50'si, Villa ve rezidans daireler...

Aliyev Ailesi Bodrum'daki yatırımlarını hızlandırdı! Mandarin Oriental'ın yüzde 50'si, Villa ve rezidans daireler...

Bodrum’un en değerli turizm tesislerinden Mandarin Oriental’in yüzde 50’sinin Aliyev Ailesi tarafından alındığı, bunun yanı sıra piyasa fiyatı 6-7 milyon euro arasında değişen 6 ila 9 villanın da aile tarafından alındığı gündeme geldi...



Gazete Oksijen'de yer alan habere göre; Mandarin Oriental Bodrum'da 109 adet konaklama ünitesi yer alıyor. Tesiste 72 metrekarelik deniz manzaralı odalardan, 640 metrekarelik presidential villaya kadar son derece lüks konaklama seçeneklerine yer veriliyor. Otel ve villaların bulunduğu kompleks yaklaşık 2 kilometrelik sahil şeridine ve tesise özel iki koya sahip. 

Muhalif Azeri medyasında Pasha Holding için, "ülkedeki her şeyin sahibi olan şirket" ifadeleri kullanılıyor. Pasha Holding’in Azerbaycan’da Pasha Bank ve Kapital Bank, Gürcistan’da Pasha Bank, Türkiye’de ise Pasha Yatırım Bankası olmak üzere 4 bankası bulunuyor. 

Aliyev Ailesi Bodrum daki yatırımlarını hızlandırdı! Mandarin Oriental ın yüzde 50 si, Villa ve rezidans daireler...

Grup, Azeri bankacılık sisteminin en önemli oyuncusu olurken; kamu personeline ödemeler, sosyal sigorta ödemeleri gibi büyük para hareketleri bu iki banka aracılığıyla sürdürülüyor. Gürcistan ve Türkiye’deki bankalar ise daha küçük kapsamlı oyuncular arasında. 

Türkiye’deki Pasha Yatırım Bankası’nın yüzde 51’i Azerbaycan merkezli Pasha Bank OJSC’ye, yüzde 49’u Pasha Holding LLC’ye aitken, KAP'a yapılan açıklamada ise bu kurumsal ortaklıklar kanalıyla bankada nitelikli pay sahibi olan kişiler ve hisse oranları: 

"Leyla Aliyeva yüzde 35.89, Arzu Aliyeva yüzde 35.89, Arif Pashayev yüzde 17.83, Mir Jamal Pashayev yüzde 10.35" olarak açıklandı. 

Aliyev Ailesi Bodrum daki yatırımlarını hızlandırdı! Mandarin Oriental ın yüzde 50 si, Villa ve rezidans daireler...

Pasha Yatırım Bankası’nda hakim ortak olan Leyla ve Arzu Aliyeva kardeşler, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile eşi Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mihriban Aliyeva’nın kızları. Resmi kayıtlarda açık açık yer almasa da Pasha Holding’in Aliyev ailesiyle organik bağının açık olduğu belirtiliyor. 

Oksijen’in Bodrum gayrimenkul piyasasından aldığı bilgilere göre; Aliyev Ailesi Mandarin Otel’i almadan önce, kompleksten villalar da satın aldı. Kaynaklar, piyasa fiyatı 6-7 milyon euro arasında değişiklik gösteren 6 ila 9 villanın Aliyev ailesi ya da yakınları tarafından satın alındığını dile getiriyor. Yine iki ya da üç rezidans daire daha satın alındığı da söylentiler arasında yer alıyor. 

Emekli maaşlarına ara zam gelecek mi? Emekli maaşı nasıl yükseltebilir? Hemen kalem kalem açıklanan detaylara bakın!

Bakan Kurum açıkladı: Her şehre özel konutlar inşa edilecek!

122 metrekare prefabrik ev ne kadar? Hemen bu fiyatlara bakın! Prefabrik ev 25 Şubat 2023 fiyat listesi...


Geri Dön