23 / 07 / 2024

Altın düşecek mi, artacak mı? Uzmanı peş peşe açıkladı! Aklı olan hemen baksın, sonra pişman olmasın!

Altın düşecek mi, artacak mı? Uzmanı peş peşe açıkladı! Aklı olan hemen baksın, sonra pişman olmasın!

Altın fiyatları, yeni yıldan bu yana birbirini izleyen rekor artışlarıyla güvenli bir yatırım aracı olarak değer kazandı.




ALTININ ROTASI BELLİ OLDU MU?

Dünya Bankası, 2023 yılında faiz artırımına gidecek merkez bankalarını uyarmıştı ancak bu uyarının yeterince dikkate alınmadığını söylemek mümkün. Bu durumun yıkıcı etkilere neden olabileceği konusunda uyarılar yapılmaktadır ve sorunun çözümü için az hasarlı bir çıkış yolu aranmaktadır. Geçtiğimiz günlerde ABD'de üç bankanın iflas etmesi ve diğer ülkelerde de benzer sorunların yaşanması, büyük bankaların da risk altında olduğuna işaret etmektedir.

Son yaşanan gelişmeler, sermayenin el değiştireceği ve dijital para sistemine geçişin hızlandığı yönündeki belirtilerle birlikte, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın ABD borçlarının temerrüde düşmesi durumunda ABD dolarının dünya rezervi olma statüsünün zayıflayacağı yönündeki uyarıları dikkat çekiyor. Bu durum, dünya genelinde dolar kullanımının yüzde 80 civarında olması sebebiyle riskleri de beraberinde getiriyor. Bu nedenle durum, dünya ekonomisi açısından ciddi bir risk teşkil etmektedir.

Altın düşecek mi, artacak mı? Uzmanı peş peşe açıkladı! Aklı olan hemen baksın, sonra pişman olmasın!

ALTIN FIRTINASINA KENDİNİZİ HAZIRLAYIN!

Küresel piyasalardaki gelişmeler, altın ithal eden Türkiye gibi ülkeler için oldukça önemlidir. Bu sebeple, Çin, Rusya, Türkiye ve Suudi Arabistan gibi ülkeler, ABD dolarına karşı farklı para birimleriyle ticaret yapmak için çalışmalar yürütmektedirler. Bu ülkeler, altın rezervlerini artırarak, bahsi geçen risklere karşı önlem almaktadırlar. Bu durum, 2022 yılında altın talebinin yükselmesine neden oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası da bu trende uyarak altın rezervini 2002 yılında 110 ton iken, 2022 yılında 547 tona yükseltti.

Yüksek enflasyon oranları, dünya genelinde büyük bir endişe kaynağı haline geldi. Bu durum, küresel piyasaların birbirine bağlı yapısı nedeniyle yerel piyasaları da etkiliyor. Aynı zamanda, yükselen yaşam maliyetlerinin hemen hemen her alanda hissedildiğini söylenebilir.

Altın düşecek mi, artacak mı? Uzmanı peş peşe açıkladı! Aklı olan hemen baksın, sonra pişman olmasın!

İSLAM MEMİŞ TEKER TEKER AÇIKLADI!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dünya ekonomisinde yaklaşan büyük bir krize dikkat çekerek, küresel piyasaların ve insanların bu konuda çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Memiş, Dünya Bankası'nın gelişmiş ülkelerdeki güçlü merkez bankalarını faiz artırımı yapmamaları konusunda uyardığını belirterek, bu uyarıların dikkate alınmamasının enflasyonu patlattığını ve büyük bankaların batma riskini artırdığını ifade etti. ABD'de 2020 yılında üç bankanın iflas etmesinin bir önemsizlik olduğunu belirten Memiş, asıl problem büyük bankaların iflas riskinin artması ve ABD'nin buna hazırlıklı olması olduğunu söyledi.

Altın düşecek mi, artacak mı? Uzmanı peş peşe açıkladı! Aklı olan hemen baksın, sonra pişman olmasın!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, son uyarısı öncesinde dolar ve gram altın tahminlerini açıkladı. Dolar kurunun şu anda ekranlarda 19.17, serbest piyasalarda ise 19.40-42 lira aralığında olduğunu belirten Memiş, pozitif görünümün devam edeceğini ve haziran sonrasında kur ataklarının yaşanabileceğini söyledi. 

Gram altın için ise ons altının 1973 dolar seviyesinde dar bir bant aralığında işlem gördüğünü ifade eden Memiş, 195-75 dolar aralığında yön belirleme çabası olduğunu belirtti. Gram altının ekranlarda 1220 lira seviyesinde olduğunu söyleyen Memiş, 1232-37 lira aralığında işlem gördüğünü belirtti. Ancak Memiş, bu fiyatların bir kere daha geri geleceğini ve aşağı yönlü bir tur daha düşüş görüleceğini söyledi. Son fırsatın henüz var olduğunu belirten Memiş, 1550 lira test edildikten sonra 1500'den umudunu kesenlerin trene bineceğini, düzeltme ile 1400'ü görünce zarar edenlerin olacağını söyledi. Memiş, 1000'li rakamlardan uyarıları dikkate almayanların son fırsatı kaçırabileceklerini belirtti.

Ünlü ekonomist 2023 sonunda doların ne kadar olacağını açıkladı! Bunu duyan dövizciye ışınlanacak!
Emeklilere yüz gülderen müjdelerin peşi kesilmiyor! En az 10 bin TL olacak! Tek tek açıklandı!
İş Bankası'ndan son dakika Ramazan açıklaması! Alışverişlerinizden 600 TL para kazanacaksınız! 

Geri Dön