16 / 05 / 2024

Altın fiyatları için yürek hoplatan tahmin geldi! Piyasalar heyecanla FED'in faiz kararını bekliyor.

Altın fiyatları için yürek hoplatan tahmin geldi! Piyasalar heyecanla FED'in faiz kararını bekliyor.

Bugün itibariyle altın fiyatları rekor seviyelerinden düşüş gösterdi. Gram, çeyrek, yarım ve tam altın fiyatları ise en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. Altın yatırımcıları, bugün ABD Merkez Bankası'nın faiz kararını beklerken, kararın altın fiyatları üzerindeki etkisi de merakla be



FED FAİZ KARARI NE OLACAK? 

Ülkenin son enflasyon verileri beklendiği gibi geldi, ancak yüksek çekirdek enflasyon, faiz artırım beklentilerini yeniden gündeme getirdi. Ancak, ABD Silvergate, Silicon Valley ve Signature Banks'ın başarısızlıklarının ardından 50 ila 25 baz puanlık bir faiz artırımı mümkün olmaya devam ediyor. Hatta bazı ekonomistler, Fed'in oranları sabit tutabileceğini söylüyor.

Tüm bu gelişmelerle birlikte Merkez Bankası öncülüğünde dolar endeksi bugün bir buçuk ayın en düşük seviyesine ulaşarak 102,6 seviyesinde seyrediyor. Tahvil ve hisse senedi piyasalarındaki ağır kayıplara rağmen döviz piyasalarında önemli bir hareketlenme olmadı.  Dolar/TL ise bu süreçte en az oynaklık gösteren döviz çiftlerinden biri olurken, döviz kuru rekor seviyelerde işlem görüyor. Geçen haftayı 19'da kapatan döviz kuru, bu hafta 19.03'ün üzerinde işlem görüyor. 

 Altın fiyatları için yürek hoplatan tahmin geldi! Piyasalar heyecanla FED in faiz kararını bekliyor.

ALTIN YÖNÜNÜ REKORDAN AŞAĞI ÇEVİRDİ 

Bankacılık sistemiyle ilgili endişeler, yatırımcıların risk iştahını azaltarak güvenli liman arayışını artırdı. Bu durum ons altın fiyatını 2.000 doları aşarak son bir yılın en yüksek seviyesine taşıdı. Aynı etki yurt içinde de görüldü ve gram altın fiyatı ons altın hareketine bağlı olarak tarihi yüksek seviyeye yükseldi. Gram altın 1.229 TL, çeyrek altın 2.035 TL ve Cumhuriyet altını 8.237 TL oldu.

Bugün piyasalarda satışların azalması ve dolardaki düşüşün durmasıyla birlikte ons altın fiyatı 1.941 dolara inerken, altın gram fiyatı da yeniden 1.200 TL'nin altına çekildi. Şu anda gram altın 1.186 TL'den işlem görüyor. Çeyrek altın 1.939 TL, Cumhuriyet altını 8.184 TL ve 22 ayar bileziğin gram fiyatı da 1.165 TL'den alıcı buluyor.

BLG Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Belgin Maviş, milliyet.com.tr'de yaptığı açıklamada, Federal Reserve'in faizleri 25 baz puan artıracağı beklentisini paylaştı. Maviş, bazı ekonomik verilerin olumlu bir seyir göstermesine rağmen bunun yeterli olmadığını belirtti ve bugün Fed Başkanı Powell'ın daha sert bir tutum sergilemesini beklediğini ifade etti.

 Altın fiyatları için yürek hoplatan tahmin geldi! Piyasalar heyecanla FED in faiz kararını bekliyor.

BANKACILIK KRİZİ HAKKINDA 

Belgin Maviş, bankacılık krizi konusunda yaptığı açıklamada, Fed'in geçmişte benzer durumlarda faiz politikasını pas geçerek hata yaptığını belirtti. Ancak, aynı hataya düşmemek için Fed'in bu kez pas geçme olasılığını çok düşük gördüğünü ifade etti.

 Altın fiyatları için yürek hoplatan tahmin geldi! Piyasalar heyecanla FED in faiz kararını bekliyor.

ALTINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDER Mİ? 

Belgin Maviş, altın fiyatlarıyla ilgili soruya verdiği yanıtta, altın fiyatlarının yükseliş trendinin devam edeceğini belirtti. Son dönemde global piyasalarda Credit Suisse ve Silikon Vadisi Bankası gibi bankaların portföylerinde bulunan tahvillerin silinmesinin finans sektörünü önemli ölçüde etkilediğine dikkat çeken Maviş, bu durumun yatırımcıları güvenli liman arayışına ittiğini ve altın talebinin arttığını söyledi.

Maviş, gram altında öncelikle 1250 lira seviyesinin aşılması gerektiğini ve 1300 liraya kadar yükseliş potansiyeli olduğunu ifade etti. Ancak, ilk etapta 1250 direncinin önemli olduğuna dikkat çekti. Ons altında ise 2023 yılı içinde 2300 dolara kadar yükseliş potansiyeli olduğunu düşündüğünü belirtti.

Bitcoin'in gözü FED'de! Bitcoin sonunda 30 bin dolar mı oluyor?
Anne babalar hemen başvursun! Çocuk başına 1300-1500 TL yardım alabilirsiniz! 
Kamu bankaları sermaye artırımıyla halka açıklık oranını düşürüyor!

Geri Dön