17 / 05 / 2024

Altın fiyatlarında 11 ay sonra ilk kez! Bu rakamlar korkuttu...

Altın fiyatlarında 11 ay sonra ilk kez! Bu rakamlar korkuttu...

Altın fiyatlarında son günlerde sert hareketler görüldü. 11 ay sonrasında ilk kez bu seviyelere düşen altın fiyatları korkuttu...



Altın fiyatları ABD'den gelen ekonomik gelişmelerle birlikte yön arayışına devam ediyor. Altın yatırımcıları geçtiğimiz günlerde merakla ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasını bekliyordu. 

ABD’de haziran ayında tüketici fiyatları aylık bazda yüzde 1.3, yıllık bazda ise yüzde 9.1 oranında artarak 41 yılın rekorunu kırdı. Enflasyonun halen yavaşlamaması ABD Merkez Bankası’nı (Fed) sert faiz artışı uygulamaya yöneltiyor.

Altın fiyatlarında 11 ay sonra ilk kez! Bu rakamlar korkuttu...

Kritik gelişme sonrası Fed’in önümüzdeki toplantıda 100 baz puanlık bir faiz artışına gidebileceği ihtimali kuvvetlenirken bu durum altın fiyatların üzerinde baskı yarattı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön