05 / 05 / 2024

Altın fiyatlarında ters rüzgar! Düşüş başladı!

Altın fiyatlarında ters rüzgar! Düşüş başladı!

Gram altın FED toplantısından sonra yönünü aşağı çevirerek 767 lira seviyesinde işlem gördü. Ons altın ise 1850 dolar seviyesinden, 1780 dolar seviyesine kadar düştü. Peki altın fiyatları ne olacak? İşte merak edilenler...



ALTIN FİYATLARI İÇİN TERS RÜZGAR: YÖN AŞAĞI DÖNDÜ

Fed kararından sonra ons altın fiyatı yüzde 4'e yakın değer kaybederek 1.780 dolar düzeyini gördü. Gram altın ise 800 lira seviyesinden 767 lira seviyesine geriledi.

ALTIN FİYATLARI NEDEN DÜŞÜYOR?

Fed'in tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında uyguladığı ultra gevşek para politikalarından dönüş için meşaleyi yakmasının ardından, piyasalarda likiditenin azalacağı beklentisi, başta ons olmak üzere altın piyasasını baskılayan tek unsur oldu.

Altın fiyatlarında ters rüzgar! Düşüş başladı!

'KUR KORUMALI TL MEVDUAT' DOLAR/TL'YE İSTİKRAR GETİRDİ

Dolar kuru ve ons altın fiyatının yön verdiği gram altının TL fiyatı, ons yönündeki ters rüzgardan etkilenirken, 'kur'  ülkede uygulanan korumalı TL mevduat' sistemi etkisi ile dolar/TL'den destek bulamadı.

KUR KORUMALI TL MEVDUAT 225 MİLYAR TL İLE REKOR KIRDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu, 'Kur korumalı TL mevduat' sistemine ilgi oldukça yoğun. Son gelen verilere göre 'Kur korumalı TL mevduatın büyüklüğü 23 milyar TL'si tüzel 202 milyar TL'si gerçek kişiler olmak üzere 225 milyar TL'yi buldu.

Altın fiyatlarında ters rüzgar! Düşüş başladı!

DÜNYADA ALTIN FİYATLARI İÇİN HANGİ GELİŞMELER ÖNE ÇIKIYOR?

İşte altın fiyatları için öne çıkan gelişmeler:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön