05 / 05 / 2024

Altın fiyatlarında ters rüzgar! Düşüş başladı!

Altın fiyatlarında ters rüzgar! Düşüş başladı!

Gram altın FED toplantısından sonra yönünü aşağı çevirerek 767 lira seviyesinde işlem gördü. Ons altın ise 1850 dolar seviyesinden, 1780 dolar seviyesine kadar düştü. Peki altın fiyatları ne olacak? İşte merak edilenler...



Küresel enflasyon endişeleri: Altının enflasyona karşı bir korunma aracı olması nedeniyle yükselen enflasyon ve enflasyon beklentileri ons altın fiyatlarını destekliyor.

Covid-19 sürecinde yeni varyantlar: Piyasalardaki riskleri ve belirsizliği artıran yeni varyantlar, güvenli liman etiketli ons altının bir diğer destekleyici unsurudur. Varyantlara karşı geliştirilen aşı ve ilaçlar ise tam tersine altın fiyatlarını olumsuz etkiliyor.

Fed'in faiz artırımı:  Fed'in faiz artırma ihtimali 2021 yılında olduğu gibi 2022 yılında da altın fiyatları için baskılayıcı oluyor.

Kur Korumalı TL mevduat ürünü: Türkiye'ye özel uygulanan bu sistemle TL'nin çekiciliği artarken, keskin düşüşün ardından dolar/TL belirli bir bantta istikrar kazandı. Bu durum dolar kurunun yön verdiği gram altın TL fiyatı için baskıcı oldu.

Altın fiyatlarında ters rüzgar! Düşüş başladı!

FED FAİZ ARTIRIMI İÇİN 'MART' SİNYALİ VERDİ

Faiz kararı sonrası Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları takip edildi. Piyasa dostu açıklamalarıyla bilinen Powell, bu tavrından taviz vermeyerek, 'Piyasa ile iletişim halinde olacağız' vurgusunda bulunarak agresif kararlardan kaçınacaklarını ifade etti. "Yüksek enflasyona karşı duyarlı, dikkatli olmaya devam edeceğiz ve uygun şekilde tepki vereceğiz. Powell, "Bilanço azaltımı faiz artırımları başladıktan sonra olacak" dedi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön