21 / 07 / 2024

Altın piyasasında neler olacak? Dört gözle beklenen yorum geldi!

Altın piyasasında neler olacak? Dört gözle beklenen yorum geldi!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalindeki gelişmeler, belirsizliği artırdığı için altına olan güvenli liman talebi, yüksek nominal getirilere ve marjinal olarak dolara göre daha ağır bastı.




Bölgesel içgörüler

Çin : Şubat başında Çin Yeni Yılı Tatili (CNY) sırasında güçlü perakende altın tüketiminin ardından, 9999 Au'luk ticaret hacimlerindeki düşüş, toptan fiziki altın talebinin ay boyunca zayıfladığını gösterdi. Bunun nedeni büyük olasılıkla üreticilerin stoklarını CNY'den önce yenilemeleri ve Ocak ayına kıyasla daha az iş günü olması. Buna bağlı olarak, yerel altın fiyat primi ay boyunca düştü.

Bu arada, yerel altın ETF varlıkları Şubat ayında geriledi. Görünüşe göre birçok Çinli yatırımcı altın ETF tahsislerinde taktiksel davranmaya devam ederken yükselen altın fiyatı, kâr almayı teşvik ederek aylık çıkışa katkıda bulunmuş olabilir.

Hindistan : Ocak ayındaki zayıf talebin ardından perakende talebi Şubat ayında daha da zayıfladı. Ukrayna'nın işgalini takiben altın fiyatlarındaki ani yükseliş tüketicileri hazırlıksız yakalayarak ayın ikinci yarısında altın alımlarının ertelenmesine neden oldu. Perakende talepteki bu zayıflık, ayın ilk yarısındaki 1-2 ABD$ dolar/ons'luk küçük bir prime kıyasla, yerel fiyat indiriminin Şubat sonunda 14-15 ABD dolar/ons'a genişlemesine neden oldu.

Goldhub'ta yer alan habere göre; Hindistan altın ETF'leri, özellikle yüksek altın fiyatının etkisiyle Şubat ayında 0,5 tonluk kısmi çıkışlara tanık oldu ve bu da kar elde edilmesine yol açmış olabilir. Hindistan altın ETF toplam varlıkları ay sonuna kadar 36.2 tona geriledi.

Merkez bankaları : Şubat ayının sonunda Rusya Merkez Bankası (CBR), daha sert uluslararası yaptırımların ardından iç piyasadan altın alımına devam edeceğini açıkladı. Rusya, 2006 ve 2020 yılları arasında 1.900 tonun üzerinde birikmiş olan altın alımını askıya alalı iki yıl oldu. Rusya'nın altın rezervleri Ocak sonunda 2.300 tonun biraz altında kaldı ve toplam rezervlerin yzde 21'ini oluşturdu.

Altın piyasasında neler olacak? Dört gözle beklenen yorum geldi!

Altın piyasasında neler olacak? Dört gözle beklenen yorum geldi!

Ons altın ne zamana kadar yükselecek? 3 bin dolar beklentisi gerçek mi oluyor?

Altın fiyatları kasıp kavurdu! Altın rekora doymuyor!

Altının onsu 3 bin doları görür mü?

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi: Gram altın 950 lirayı geçti...

Flaş dolar kuru açıklaması! Dolar endeksi yükselmeye devam edecek ama...

Doları olanlar bayram edecek! Zirveye tırmanıyor!

Döviz kurlarında son dakika: Euro/TL 16 lirayı geçti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön