03 / 05 / 2024

Altın rekora koşuyor! Fiyatlar herkese sürpriz oldu!

Altın rekora koşuyor! Fiyatlar herkese sürpriz oldu!

Altın fiyatları vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Uzmanlar, altın için tarih verdi ve gram altının ulaşacağı seviyeyi açıkladı. İşte detaylar!



ALTIN FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Vatan gazetesinin haberine göre; Uzmanlara göre jeopolitik gerilimler, altını 1.700 doların üzerine çıkaran kısa vadeli bir itici güç niteliğinde olabilir. DailyFX stratejisti Michael Boutros, ‘Rusya’daki tırmanış nükleer tehdit endişesini artırma noktasına gelirse, bunun altın için olumlu olacağını söyledi. Ancak, TD Securities küresel emtia stratejisi başkanı Bart Melek buna katılmadığını açıkladı.

Melek, altındaki herhangi bir jeopolitik kazanımın geçici olduğunu söyledi. “Jeopolitik riskte bir artış olduğu her zaman, en azından geçici bir yükseliş var” diye konuşan Melek, “Nihayetinde ABD doları güçlü olmayı sürdürüyor. Görünüm değişmedi. Fed faiz oranları artırmaya da devam edecek. İngiltere Merkez Bankası’nın da oldukça agresif bir sıkılaştırma yapmasını sağlayacağız” şeklinde açıklamalarda bulundu

IKON Menkul tarafından yapılan altın değerlendirmesinde şu ifadelere yer verildi: "Ons Altın’da Dolar Endeksindeki geri çekilmelerin etkisiyle 1677 direncine kadar yükselişler oldu. Bu seviyede karşılaşın dirençle de 1660.30 desteğine kadar geri çekildi. 1660.30 desteği üzerinde tutunma olduğu sürece tekrar yükselişler görebiliriz.

Piyasa uzmanları altına dair tarih verdi ve şunları söyledi; Belki 1600 dolarlar test edebilir ancak bu kısa süreli bir geri çekilme olarak görülebilir. Yılbaşına doğru tekrar fiyatları yukarı yönlü hareket eğilimi görülebilir. İlk etapta 1650 dolarlar daha sonra ise 1750 dolar ve 1800 dolar seviyelerini görebiliriz diye düşünüyorum. Altın madenciliğinde fiyatların artması, savaş ortamı ve jeopolitik gelişmeler ışığında altın fiyatların yükselmesinde etkili olmaktadır.

Ama Merkez Bankası'nın piyasa katılımcıları anketine bakılarak; Yılsonu dolar tahminin 19,51 lira olması 12 ay sonrası döviz kuru beklentisinin de 22,07 lira olarak verilmesinden sonra gram altının 1450 lira seviyelerine ulaşmasını öngördüğü dile getirildi.  

Devlet Su İşleri’nde çalışmak isteyen elini çabuk tutsun! İlkokul mezunları alınıyor!

TOKİ’den uyarı! Aman dolandırılabilirsiniz! İşte detaylar!

Cep telefonlarında ÖTV indirimi var mı? Telefonlara vergi indirimi gelecek mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön