19 / 05 / 2024

Altın ve dolara Fed etkisi! İslam Memiş rekor için net tarih açıkladı

Altın ve dolara Fed etkisi! İslam Memiş rekor için net tarih açıkladı

Altında son dakika gelişmesi. ABD Merkez Bankası, politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak, yüzde 4,75-5.00 aralığına yükseltti. Bu gelişmenin ardından altın ve doların tepkisi araştırılıyor. Uzman isim İslam Memiş, Fed'in kararından sonra dikkat çeken bir açıklama geldi. Alt



FED FAİZ KARARI SONRASI PİYASALARIN İLK TEPKİSİ 
Mart ayı Fed faiz kararı sonrası dolar/TL 19-19,05 bandında sakin seyrine devam ederken, Fed'in beklentilere paralel gelen 25 baz puan faiz kararı ve güvercin mesajlar sonrası ons altın 1950 dolar bandını geçerken gram altın TL fiyatı da 1200 TL'ye dayandı.

MEMİŞ'TEN İLK YORUM 
Fed'in kararından sonra İslam Memiş, "Fed’in 25 bp faiz artırımı piyasalar için sürpriz olmadı. Önemli olan Powell’ın açıklamaları. Hikaye aynı. Risk yok, Fed güçlü, kriz olarak görmüyoruz vs. Saat 22:00’ye kadar fiyatlamalar sağlıksız. 22:00’den sonrası gerçekçi olur." dedi.

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketi ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı sonrasında dolar kurunda hareketlilik başlamıştı.

Geçtiğimiz hafta Dolar kuru rekor üstüne rekor kırarken 19 TL sınırını geçmişti. Güncel dolar kuru 19.3 TL seviyelerine yükselmişken altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten çok önemli bir açıklama geldi.

Elinde dolar olan ya dolara yatırım yapmayı düşünen vatandaşlara önemli uyarılarda bulunan İslam Memiş, 1 doların geleceği rakamı duyurdu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön