17 / 05 / 2024

Altın ve dolara Fed etkisi! İslam Memiş rekor için net tarih açıkladı

Altın ve dolara Fed etkisi! İslam Memiş rekor için net tarih açıkladı

Altında son dakika gelişmesi. ABD Merkez Bankası, politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak, yüzde 4,75-5.00 aralığına yükseltti. Bu gelişmenin ardından altın ve doların tepkisi araştırılıyor. Uzman isim İslam Memiş, Fed'in kararından sonra dikkat çeken bir açıklama geldi. Alt



O TARİHTE 1 DOLAR REKOR KIRACAK 
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bugünkü köşe yazısında dolar kurunun gidişatına ilişkin önemli bilgiler verdi. Dolara yatırım yapmayı düşünen ve dolar borcu olan vatandaşları uyaran İslam Memiş, orta vadede öngörüsünün 24-25 TL seviyelerinde olduğunu söyledi.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Dolar kuru ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Haftayı ekranlarda 19,01 lira, serbest piyasalarda 19,21 lira seviyesinden tamamlamıştı. Ekranlarda 18,90-19,05 lira, serbest piyasalarda 19,20-19,30 lira aralığını takip edeceğim. Orta vadede 24-25 lira öngörüm devam ediyor.

GRAM ALTIN FİYATLARI REKOR KIRACAK 
Dolar kuru ile ilgili yorumlarının ardından gram altın tahminlerini de sıralayan ünlü Ekonomist, Altın fiyatlarında da rekor beklediğini söyledi. Son bir hafta içinde 1200 TL seviyesini aşan gram altın fiyatları ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan ünlü Ekonomist, seçim sonrası 1550 TL seviyesinin kaçınılmaz olacağını dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön