04 / 05 / 2024

Altın ve dolardaki hareketlenme başladı! Altın ve dolar yükselecek mi? Ünlü uzman açıkladı

Altın ve dolardaki hareketlenme başladı! Altın ve dolar yükselecek mi? Ünlü uzman açıkladı

Fed’in 75 baz puanlık faiz artırımı sonrası piyasalar hareketlenmeye başladı. Peki Fed’in karar dolar ve altına nasıl yansıyacak? Prof. Dr. Sefer Şener açıkladı. İşte detaylar…



GRAM ALTIN DÜŞMEYE DEVAM EDECEK Mİ?

Prof. Şener,  altın konusuna da değinirken, “FED enflasyon ile birlikte faiz artışlarına başlandığından bu zamana küresel çapta emtia fiyatlarında da belirli oranlarda da olsa geri çekilmeler görüldü. Son bir aylık zaman diliminde demir, bakır, paladyum ve aynı zamanda altında önemli miktarda dolar endeksinin artışları ile birlikte geri çekilmelerin yaşandığını görmek olası ihtimal. Altın fiyatları ons bazında 1900 dolarları denerken FED’in faiz artırımlarının hızlanması yeniden altının onsunu 1700 dolar seviyelerine kadar indirmiştir.

FED’in sert faiz artışları devam ettiği süre devam ettikçe ons bazında altında yukarı seyirde hareket gecikiyor. Fakat küresel çapta jeopolitik risklerin olması altın fiyatlarının ons bazına 1700 doların altına inmesini de engellemektedir. Bugün ise yıl sonuna kadar gerçekleşeceği ön görülen FED’in faiz artışları altında yukarı seyirli hareketi kısmi olarak sınır koyacak tek unsurdur.

Altın gram bazında eski zamanlarda 1000 lirayı aşan altın fiyatları FED’in faiz artışları ile birlikte ons bazında altının düşmesiyle beraber gram altında da 900 TL’li seviyelere gevşeme gerçekleşti. Ons bazında büyük hareketlerin gerçekleşmediği son zamanda dolar kurundaki artış gram altını da bugün itibarıyla yeniden 1000 lira seviyesinin üzerine çıkardı. Faiz artışları agresif devam ettiği sürece gram altında 950 ila 1050 TL arası seviyeler önemli eşik noktalarıdır.

Bu yükseliş devam ettiği sürece doların Türk Lirası üzerinde ki baskısı da devam edecektir" şeklinde cümlelerini bitirdi.

Altın ve dolardaki hareketlenme başladı! Altın ve dolar yükselecek mi? Ünlü uzman açıkladı

EDİTÖR NOTU: Bu haber 28 Temmuz 2022 tarihinde saat 09.40’ta yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,91 Türk Lirası, euro 18,31 Türk Lirası, altının gramı ise 1015 Türk Lirası değerinde.

Altın el yakmaya başladı! Altının son fiyatını duyan şaşkın! İşte 28 Temmuz 2022 altın fiyatları

Kıdem Tazminatı nedir? Kıdem tazminatını kimler alabilir? Milyonlarca kişi bunu bilmiyor!

Son dakika! 2022 – 2023 yılı harç ücretlerine şok zam! İşte güncellenmiş harç ücretleri listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön