22 / 07 / 2024

Altın yatırımcısı dikkat! Alım fırsatı geliyor

Altın yatırımcısı dikkat! Alım fırsatı geliyor

Altın ile ilgili son yaşanan gelişmeler yatırımcılar tarafından merakla takip edilmekte. Ons tarafında yaklaşık 10 gündür süren bir düşüş var. İşte altında son gelişmeler...




BU DÜŞÜŞ DEVAM EDER Mİ?

Ons altını bir miktar daha 1.680 ons seviyelerine kadar düşüşler olabilir. Buna paralel olarak gram altında da düşüşler görebiliriz.
900 – 950 TL aralığında fiyatlamalar görülebilir. Gramda da ons altında da düşüşler bir miktar devam edecek söyleyebiliriz.

Nedeni de şu enflasyon karşılığında aslında merkez bankalarının agresif faiz artırımlarıyla beraber dolar endeksinin değer kazandığı bir süreç yaşamaktayız.

Ani hareketlerden ani fiyat hareketlerinden yatırımcılarımızın korunması gerekmekte. Gram altında yeniden 1.000 liranın üzerinde daha yukarı seviyeleri konuşabiliriz ama şu an için daha stabil daha yatay 900 – 950 TL aralığında fiyatlanan bir gram altın görebiliriz önümüzdeki dönemde.

Eylül ve sonrası için bunu konuşmak daha doğru olur. Çünkü hem belirsizlik devam ediyor hem de merkez bankalarının verdiği faiz artırımları sonucunda aslında daha ektikleri fidanlar sonuç vermedi. O süreçler büyük ihtimal Eylül ve sonrası için konuşulması gerekmekte.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön