18 / 07 / 2024

Altınla ilgili tarih verildi herşey bu toplantıda belli olacak! Altının kaderi bu toplantıda belli olacak

Altınla ilgili tarih verildi herşey bu toplantıda belli olacak! Altının kaderi bu toplantıda belli olacak

Altın yükselmeye devam ederken vatandaşlar gram altının kaderinin nasıl çizileceğini araştırıyor. Tüm gözler FED'in faiz oranlarını görüşeceği toplantıya çevirildi




FED'İN AÇIKLAMASI HER ŞEYİ DEĞİŞTİRECEK

Fed'in faiz kararı ons altın ücreti üzerinde önemli rolleri oluyor. Fed, aralıkta %4 olan faizini 50 baz puan artırmış ve %4,50 seviyelerine çıkarmıştı. Piyasalar  Fed'in 2023 senesi 1 Şubat tarihinde yapacağı toplantısında vereceği faiz karını beklemeye başladı. Diğer yandan Fed'in faiz oranını daha yavaş artırabileceğine dair
 tahminlerin kuvvetlenmesi altın fiyatlarının artmasına neden oldu. Gram altın ücretlerinde yükseliş beklenirken, enflasyon açıklaması sonrasında düşük gelmesi durumunda şubat ayında Fed'in faiz oranını 25 baz puan yapması umuluyor. Fed 50 baz puan faiz yükselişi yapmadığı durumda gram altın ve ons altın değer kazanabilir.

Altınla ilgili tarih verildi herşey bu toplantıda belli olacak! Altının kaderi bu toplantıda belli olacak


Fed'in aşağıdakiler de dahil olmak üzere birkaç temel sorumluluğu vardır:

Para politikasının yürütülmesi: Fed, ekonomik aktiviteyi etkilemek ve fiyat istikrarını korumak için faiz oranları ve para arzı gibi araçları kullanır.

Bankaları ve finansal kurumları düzenlemek: Fed, finansal kurumların güvenliğini ve sağlamlığını ve bir bütün olarak finansal sistemin istikrarını 
sağlamak için bankacılık sistemini denetlemekten ve düzenlemekten sorumludur.

ABD hükümetine mali hizmetler sağlama: Fed, ABD Hazinesi için bir mali ajan olarak hareket eder ve hükümete borç verme ve ödeme dahil olmak üzere çeşitli mali hizmetler sağlar.

Tüketici korumasını teşvik etmek: Fed, tüketicilerin aldatıcı veya haksız uygulamalardan korunmasını sağlamak için federal tüketici mali koruma yasalarını uygulamaktan sorumludur.

Fed genellikle dünyanın en güçlü merkez bankası olarak kabul edilir ve kararları ve eylemleri ABD ekonomisi ve küresel ekonomi üzerinde de önemli bir etkiye sahip olabilir.

 Şok yine yaptı yapacağını! Robot süpürgenin fiyatını duyanlar sıraya girdi! Şok'ta tanıdık çalışan varsa hemen ayırtın 

Promosyon yarışı hararetlendi! Kampanyanın kralını yaptı! TEB'den 7000 TL promosyon! 

İNG bank'tan büyük jest! Hem alışveriş yapıp hemde 175 TL kazanmak ister misiniz? Bu imkanı kaçırmayın

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön