04 / 05 / 2024

Amerika'dan Türk kamu bankalarına yaptırım tehdidi!

Amerika'dan Türk kamu bankalarına yaptırım tehdidi!

ABD'li üst düzey bir yetkili, Türk kamu bankalarına yaptırım uygulayabileceklerini açıkladı.



İş Bankası ve Denizbank, Mir sisteminden çıktı!

İş Bankası ve Denizbank , ABD’nin uyguladığı yaptırımları Mir sistemini işleten şirketin başındaki ismi de kapsayacak şekilde genişletmesinden hemen sonra Pazartesi günü ayrı ayrı açıklamalar yaparak Rus ödeme sisteminin kullanımı askıya aldıklarını duyurmuşlardı. 

Mir, Türkiye’ye gelen Rus turistler tarafından yaygın olarak kullanılan bir sistem. Türkiye'de Mir’i kullanan beş banka bulunuyordu. Fakat ikisi (İş Bankası ve Denizbank) sistemi kullanmayı bıraktı. Bu durum bahsi geçen bankaların Batı devletleri ve Rusya arasındaki ekonomik savaştan uzak kalma çabaları olarak görüldü.

Rusya ile iş yapmak sebebiyle yaptırım gelebilir!

REUTERS'ün haberine göre; ABD’li üst düzey bir yetkili “Bankaların attığı bu adım oldukça akıllıca. Mir’in kullanımını durdurmak bankaları Rusya ile iş yapmak sebebiyle uygulanabilecek yaptırımlardan korumanın en iyi yollarından bir tanesi. Koalisyon tarafından uygulanan yaptırımların yanlış tarafında durmak istemedikleri için daha fazla bankanın Mir’i kullanmayı bırakmasını istiyoruz” diye konuştu.

Mir'i kullanan diğer bankalar kamu bankaları!

Bu açıklama Mir'i kullanan diğer Türk bankalarına üstü kapalı bir tehdit olarak algılandı. Bu bankalar da Mir sisteminden ayrılmazsa Amerika Birleşik Devletleri'nin yaptırımlarıyla karşı karşıya kalabilir. Mir’i kullanan diğer bankaların ise kamu bankaları olan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank olması dikkatlerden kaçmadı. Bakalım bu açıklamanın ardından bu bankalar nasıl bir yol izleyecek?  Rus ödeme sistemi Mir'in kullanımını askıya mı alacaklar yoksa ABD'nin yaptırım ihtimaliyle mücadele mi edecekler?

Fiyatlar arttı, özel hastanelere gidiş azaldı!

Koç Holding'ten dev batarya yatırımı! Temel atılıyor!

ÇİB Başkan Yardımcısı Dalbeler: Çelik sektörü karanlığa doğru ilerliyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön