08 / 05 / 2024

Antalya'da 409 arsa 24 ay vadeyle satışa çıktı! KDV ve tapu masrafından muaf arsaları kaçırmayın!

Antalya'da 409 arsa 24 ay vadeyle satışa çıktı! KDV ve tapu masrafından muaf arsaları kaçırmayın!

Antalya Konyaaltı'nda 409 konut arsası, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından açık artırma ile satışa çıkarılacak. İşte detaylar...



Antalya'nın en gözde merkezleri arasında yer alan Konyaaltı'nın yüksek tepelerinden Çağlarca'da yayla havasını yaşamak, rahat nefes isteyenler için bakanlık, hem yatırım hem de kendi konutunu inşa etme fırsatı sağladı. Öte yandan 31 Temmuz tarihinde saat 10.30'da Antalya Kepez ve Ankara'da yapılacak açık artırmaya çevrim içi katılım imkânı da sağlandı. 

"ARSALAR KDV'DEN MUAF"

Satışa sunulacak arsalar yüzde 40 peşinat, 24 ay vade imkânıyla satışa çıkarılırken ayrıca arsaların KDV ve tapu masrafından muaf olması da kendi evini yapmak isteyen yatırımcıya büyük kolaylık sağladı. Yatırım için çıkarılan Antalya Konyaaltı ve Çağlarca'da 500 bin Türk Lirası'ndan başlayan farklı metrekarelerdeki konut arsalarında, peşin ödemelerde de yüzde 20 indirim gerçekleştirildi.

Antalya da 409 arsa 24 ay vadeyle satışa çıktı! KDV ve tapu masrafından muaf arsaları kaçırmayın!

EMRAH KAYA: ÇOK ÖNEMLİ BİR FIRSAT

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ekonomist Emrah Kaya, "Çağlarca ile ilgili bugüne kadar sektör çalışanı arkadaşlarımızla değerlendirme yaptığımızda Çağlarca'da genel olarak Antalya'nın küçük bir İsviçre'si havası vardır" dedi.

Kaya, denizden 800 metre yükseklikte, şehir merkezine 45 dakika uzaklıkta olan arsaların şehre en yakın, inci tanesi diyebileceğimiz noktalardan birisi olduğunu belirtti. 

Bölgede şu ana kadar yaklaşık 2 bin civarında parselin olduğuna dikkat çeken Kaya, "Her birinin değeri kendine göre farklı, fakat şu anda Çağlarca'daki her bölge talep görmekte, insanlar oralarda müstakil evlerini yaparak yaşam kurmaktalar" diye kaydetti.

Yatırımcı için büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Kaya, "Bakanlığın yapacağı ihale; döviz hareketliliğinin olduğu, yabancı yatırımcıların yoğunlukta olduğu bir bölge olduğunu göz önüne alacak olursak, yatırımcıların kesinlikle değerlendirmesi gereken çok önemli bir fırsat" diye açıkladı.

Modda Port'ta teslimler başladı!

Bu hafta hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? Altın, dolar, borsa yatırım araçları performansı...

Meram Belediyesi Konya'da 17 taksitle arsa satacak! Kaçırmayın!


Geri Dön