Tamamlanmakta olan Yeni Havalimanı, Akkuyu Nükleer Santralı, 3. Köprü, İzmir-İstanbul Otoyolu, Avrasya Tüneli gibi mega projelerle yeni bir çağın başlangıcına doğru emin adımlarla koşuyoruz.
Marmaray, metro ve Avrasya tüneli gibi büyük projelerin Üsküdar'ı cazibe merkezi yaptı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "İstanbul'un taşı toprağı altın' diyorlar ya, Üsküdar'ın da taşı toprağı yakut'' dedi.
Avrasya Tüneli'nin liderliğini yapan Yapı Merkezi’nin CEO’su ve Yapı Merkezi inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu, Fortune Dergisi'nde projenin dünyayı nasıl değiştirdiğini anlattı.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İstanbul trafiğine nefes aldıracak Avrasya Tüneli ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki son durumu açıkladı.
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Marmaray, metro ve Avrasya tüneli gibi büyük projelerin Üsküdar'ı cazibe merkezi yaptığını vurgulayarak, arsa fiyatlarının neredeyse yüzde 500 arttığını söyledi.
Marmaray, metro ve Avrasya tüneli gibi büyük projelerin Üsküdar'ı cazibe merkezi yaptı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "İstanbul'un taşı toprağı altın' diyorlar ya, Üsküdar'ın da taşı toprağı yakut." dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İstanbul trafiğine nefes aldıracak Avrasya Tüneli ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki son durumu açıkladı.
Marmaray, metro ve Avrasya tüneli gibi büyük projelerin Üsküdar`ı cazibe merkezi yaptı.Hilmi Türkmen, "İstanbul'un taşı toprağı altın' diyorlar ya, Üsküdar'ın da taşı toprağı yakut. Çamlıca civarındaki arsa fiyatları yüzde 300-500 civarında arttı" dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İstanbul trafiğine nefes aldıracak Avrasya Tüneli ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki son durumu açıkladı. Dünyanın önde gelen mühendislik harikası projelerinden Avrasya Tüneli için 2017 yılı işaret edildi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İstanbul trafiğine nefes aldıracak Avrasya Tüneli ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki son durumu açıkladı.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İstanbul trafiğine nefes aldıracak Avrasya Tüneli ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki son durumu açıkladı. Dünyanın önde gelen mühendislik harikası projelerinden Avrasya Tüneli için 2017 yılı işaret edildi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İstanbul trafiğine nefes aldıracak Avrasya Tüneli ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki son durumu açıkladı.
Ulaştırma Bakanı Bilgin, her iki projeyle ilgili açılış tarihi verdi: Körfez geçişi martta hizmete giriyor. Avrasya Tüneli 2016 sonuna yetişiyor.
Türkiye'yi dünyanın yıldızı haline getirecek olan pek çok proje bir bir start alırken, 'hayal' denilen projeler de birkaç ay sonra devreye girecek.
Ulaştırma Bakanı Bilgin, her iki projeyle ilgili açılış tarihi verdi: Körfez geçişi martta hizmete giriyor. Avrasya Tüneli 2016 sonuna yetişiyor.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.İzmit Körfez Köprüsü 2016 Mart ayında, Avrasya Tüneli ise 2016 sonunda hizmete açılacak.
Güney cephesinin Kadıköy ve Haydarpaşa'ya sahip olduğu projede ön talep süreci devam ediyor. Sur Yapı Koşuyolu Konutları lokasyon bilgisi kapsamında Avrasya Tüneli'ne yakın yerde yükseliyor.
Koşuyolu Sur Yapı Projesi 'nde ön talep süreci başladı. Avrasya Tüneli'ne yakın bir bölgede hayata geçirilecek olan projede home ofis, ticari alan ve konutlar yer alacak.
Yapı Merkezi, Türkiye'de İstanbul Boğazı'nın altından geçecek ve taşıt trafiğine hizmet edecek Avrasya Tüneli Projesi üzerine çalışıyor. Başar Anoğlu, söz konusu projenin, 2016 yılının ikinci yansında bitmesinin planlandığını söyledi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Asya ve Avrupa'yı, deniz tabanı altından geçen karayolu tüneliyle birbirine bağlayacak Avrasya Tüneli Projesi'nde, deniz altındaki tünelde kazı işlemenin bitmesine tanıklık etti.
Üçüncü havalimanı, Finans Merkezi, Avrasya Tüneli ve Sabiha Gökçene ikinci pist hayata geçtiğinde İstanbul'un turizm haritası da değişecek gibi görünüyor.
Göztepe-Kazlıçeşme arasında seyahat süresini 100 dakikadan 15 dakikaya indirecek olan 3 bin 344 metrelik Avrasya Tüneli kazısını planlanan süreden 6 ay önce bitiren tünel delme makinesi (TBM) emekliye ayrılacak.
Asya ve Avrupa'yı ilk defa deniz tabanının altından karayoluyla birbirine bağlayacak projenin çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Avrasya Tüneli'nde son 15 aya girildi.
Avrasya Tüneli’nde olası büyük depreme karşı dayanıklılığı artırmak amacıyla 2 sismik bilezik monte edildi. En az 127 yıl olduğu rapor edilen segment ömrü, 120 yıllık Manş Tüneli’ni aştı.
Projeyle 100 dakika sürecek bir yolculuk 15 dakikaya inecek; Asya ile Avrupa arasındaki uzun mesafe ortadan kalkacak. Projeyle yakıt tüketimi de azalacak.
Dünyanın en iyi mühendislik projelerinden olan ve İstanbul Boğazı'nı karayolu tüp geçişiyle aşacak olan Avrasya Tüneli Projesi çalışmalarında son 15 aya girildi.
Avrasya Tüneli'nin Anadolu yakasında başlattığı tünel açma işlemi, 3 bin 340 metrelik kazı çalışmasının ardından Çatladıkapı'da sona erdi. Projenin deniz altı bölümü Harem ve Çatladıkapı arasını bağlıyor.
Avrasya Tüneli'nde İstanbul Boğazı'nın altındaki kazı işlemi bitti. 3.4 kilometrelik tünel ile 2 kıta bir kez daha denizin altından bağlandı. Proje ile Kazlıçeşme Göztepe arası 100 dakikadan 15 dakikaya inecek.
Avrasya Geçişi Projesi'nin (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi) İstanbul Boğazı altındaki tünel açma çalışmaları tamamlandı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrasya Tüneli'nde incelemelerde bulundu. Davutoğlu Kazlıçeşme ve Göztepe arasını 15 dakikaya indirecek olan Avrasya Tüneli Projesi'nde 3 bin 344 kilometrelik kazı işleminin bitmesine tanıklık etti.