05 / 05 / 2024

22 - 02 - 2019 Tarihli arşiv haberleri - 120 Haber

Arazi Toplulaştırması Yönetmeliği ile İlgili düzeltme!

Bugünkü 30695 sayılı Resmi Gazete'de Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Uygulama Yönetmeliği ile İlgili düzeltme yayımlandı. 

Emlak vergisi dönemi 1 Mart'ta başlıyor!

2019 yılına ait emlak vergisi dönemi 1 Mart’ta başlıyor, ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs’a kadar ödenebilecek. Emlak vergisini zamanında ödemezseniz cezası var. 

185 bin bina risk altında!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 81 ilde 185 bin 161 riskli yapı tespit edildiğini, bu binalardan bir bölümünün henüz yıkılmadığını ifade etti. 

Teknik Yapı'dan yeni kampanya 2019!

Teknik Yapı, süper kampanya kapsamında yüzde 30'la yüksek mevduat faizinden daha fazla indirim sağlarken yüzde 0,98'le piyasadaki konut kredi faizinden daha düşük oranda vade farkı uyguluyor...

Depreme dayanıklı binalar inşa edilmeli!

Kocaeli Yer ve Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şerif Barış, Türkiye'nin halen depreme hazırlıklı bir ülke olmadığını depreme dayanıklı binalar inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul'a yeni nesil mobilya OSB'si geliyor!

MÜSİAD Mobilya Sektör Kurulu Başkanı Altunbaş, İstanbul’da yeni nesil bir mobilya OSB’si kurmak için çalıştıklarını söyledi...

Riskli binalar 60 günde yıkılacak!

Dayanma gücüne ve demirine göre riski belirlenen binanın yıkım kararını Çevre ve Şehircilik il müdürlükleri veya idareler verecek. Yıkım 60 günde gerçekleştirilecek. 

Tunç Soyer: Zenginlerin de metroya bineceği bir kent yaratacağım!

İzmir projelerini anlatan CHP'nin İzmir'in başkan adayı Tunç Soyer, "Zenginlerin de metroyu tercih edeceği bir kent yaratacağım" dedi..

Escobar'ın Medellin'deki evi 375 kilo patlayıcı ile yıkıldı!

Kolombiyalı uyuşturucu baronu Pablo Escobar’ın başkent Bogota’da uzun süre ikamet ettiği Monaco binası, 375 kilo patlayıcı ile 3.2 saniyede yıkıldı. 

Ali Kılıç'ın tapu sözü verdiği mahalleler icralık mı?

CHP’li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Gülsuyu, Gülensu ve Başıbüyük mahallelerindeki binlerce vatandaşa tapu sözü verdi. Ancak söz konusu üç mahalledeki 1107 parsel arsanın belediyenin borçları yüzünden icralık olduğu ortaya çıktı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından 'İzmir ödeneği' açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; "2019 Yatırım Programı'nda İzmir'e 30 bin lira ayrıldığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmıyor" denildi...

Binali Yıldırım, Sultanbeyli'de tapu dağıttı!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Sultanbeyli'de tapu sorunu çözülen vatandaşlara tapularını teslim etti...

Şehir planlarını 50-100 yıllık yapacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum depremle ilgili dönüşümde kararlı olduklarını belirterek "Sayın Cumhurbaşkanımızın 2012 yılında başlattığı bu seferberliği, bedeli ne olursa olsun, bu dönüşümü gerçekleştireceğiz" diye açıklama yaptı.

Depremle ilgili dönüşümde kararlıyız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 2012 yılında başlattığı bu seferberliği, bedeli ne olursa olsun, bu dönüşümü gerçekleştireceğiz" dedi..

Fatih, İstanbul’un en kıymetli hazinesi!

AKP Fatih Belediyesi Başkan adayı Turan, Fatih ilçesinin İstanbul’un en kıymetli hazinesi olduğunu söyledi. Turan, “Yedikule’den başlayıp Topkapı’ya kadar tarihi surların iç tarafındaki yapı yasaklı alanları kamuya kazandıracağız" dedi..

Murat Kurum: Yılda 300 bin konut dönüşecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "2019 yılında başlamak suretiyle, önümüzdeki süreçte, yılda 300 bin konut dönüştürmeyi hedefliyoruz" dedi...

TOKİ'den dev fırsat! 343 lira taksitle ev sahibi olabilirsiniz!

TOKİ Türkiye'nin 32 ilinde 5 bin 439 konutu açık satış yöntemi ile satışa sundu. Aylık 343 lira taksitler ile konutlar başvuru önceliğine göre satılıyor...

TF Varlık Kiralama'dan kira sertifikası nihai getiri oranı açıklaması!

TF Varlık Kiralama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yurt içi kira sertifikası nihai getiri oranı hakkında açıklama yaptı.

TF Varlık Kiralama kira sertifikasının portföy varlığı hakkında açıklama!

TF Varlık Kiralama'nın kira sertifikalarının ihracına dayanak teşkil eden, ilgili ihracın mevcut getirisi ile uyumlu, 800 milyon TL tutarlı finansman desteği başlangıç portföy varlığı olarak belirlendi...

İdealist GYO'dan olağandışı fiyat ve miktar hareketleri açıklaması!

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın olağandışı fiyat ve miktar hareketleri ile ilgili olarak kamuya açıklanmamış özel bir durum yok...

Kuyumcukent Gayrimenkul Bahçelievler'deki binası için tapusunu aldı!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası binasının tapusunu aldığı açıkladı.

Gemini Universal Havacılık Limited Şirketi kuruldu!

Gemini Universal Havacılık Limited Şirketi bugün Şişli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Konut kredisi faizleri yüzde 1.50’nin altına geriledi!

Ev almayı düşünenlere güzel haber VakıfBank'tan geldi. Banka, konut kredisi faiz oranını 1.49'a düşürdü. Buna göre, 10 yıl vade ile 100 bin TL konut kredisi kullananlar, indirimle 13 bin 120 lira avantaj sağlıyor.

Alioğlu Kardeşler Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alioğlu Kardeşler Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Peşvar    Alioğlu tarafından kuruldu. 

Ozan Güven: Karadağ'dan ev almadım!

Oyuncu Ozan Güven önceki akşam Yeniköy’de görüntülendi. Güven, 'Karadağ'da ev aldı' haberlerini yalanladı.

Akverdi Uluslararası Havacılık Turizm Ve Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy Şubesi açıldı!

Akverdi Uluslararası Havacılık Turizm Ve Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy Şubesi bugün 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Spına Stone Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Spına Stone Mimarlık Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Lütfü    Gün tarafından kuruldu. 

Sultanbeyli Bilim, Teknoloji ve Gençlik Merkezi açıldı!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Sultanbeyli Bilim, Teknoloji ve Gençlik Merkezi'nin açılışına katıldı.

VakıfBank konut kredi faizini yüzde 1,49'a indirdi!

VakıfBank kampanyalı konut kredisi faiz oranlarında indirim uyguladı. VakıfBank’ın kampanyalı Kışa Özel Sarı Panjur Konut Kredisi faiz oranı yüzde .1.49’a düştü...

Muğla Milas Devlet Hastanesi'nde sona gelindi!

500 yataklı Muğla Devlet Hastanesi’nin de aralarında bulunduğu 33 tesisi Muğla'ya kazandırdıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''100 yataklı yatağan Devlet hastanesinin yapımı devam ediyor. Milas’taki hastaneyi bitirmek üzereyiz'' diye konuştu.