05 / 05 / 2024

22 - 02 - 2019 Tarihli arşiv haberleri - 120 Haber

MESA projelerinde yüzde 15 peşinatla teslime kadar ödene yok!

MESA, eşsiz adalar manzarası ve tertemiz orman havasıyla MESA GÖKADA ve doğal gölün hemen yanı başında yer alan, orman manzaralı MESA Orman projelerine sadece yüzde 15 peşinatla teslime kadar ödeme yapmadan sahip olma fırsatı sağlıyor.

Riskli ve kaçak binaların yıkımına ilişkin süreç başlattık! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Türkiye genelinde riskli binaların, kaçak binaların yıkımına ilişkin bir süreç başlattık. Tespit ettiğimiz, belediyelerimize gönderdiğimiz yazılar çerçevesinde bize gelen tespitleri değerlendirerek, hemen yıkım işlemini de gerçekleştiriyoruz" dedi..

Nuvo Dragos'ta birikiminiz değerleniyor!

Satışların devam ettiği Maltepe Nuvo Dragos projesinde 0,98 faiz, 120 ay vade, yüzde 0 KDV  fırsatı sunuluyor. Proje ile 4 bin 900 TL taksitle ev sahibi olunabiliyor...

HalkBank konut kredi faiz oranını yüzde 1,49'a indirdi!

HalkBank kredisi faiz büyük bir oranlarında indirim uyguladı. Banka yüzde 1.49’dan başlayan konut kredisi faiz oranları kullandırıyor...

Gebze itfaiye müfreze binasının inşaatı tamamlanıyor!

Kocaeli’nin farklı noktalarına yeni İtfaiye Müfreze binaları hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze itfaiye müfreze binasının inşaatını tamamlıyor.

Sultanbeyli'deki metro çalışmaları hızlanacak!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Sultanbeyli'ye metro biraz gecikti. Çekmeköy'e geldi, 11 kilometre oradan itibaren ilk işimiz bu projeyi hızlandırmak" dedi.

Şanlıurfa Harran Şehir Otogarı açılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Harran Şehir Otogarı büyük açılışa hazırlanıyor.

Büyükçekmeceli dar gelirliye sosyal konut müjdesi!

İBB Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, dar ve orta gelirli vatandaşlar için sosyal konut yapılacağı müjdesini verdi.

Harbiye Açık Hava Sahnesi'nin üzeri kapatılacak!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın, Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nin üzerinin kapatılarak 12 ay hizmet verir hale getirilmesine ilişkin projesinin detayları paylaşıldı.

Konutta elbirliği sistemi yüzde 50 büyüdü!

Artan kredi faiz oranlarının ardından 135 bin konutun satışının yapıldığı elbirliği sistemi, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi tarafından denetim uygulanacak.

Vakıf Varlık Kiralama'nın yurt içi kira sertifikası ödeme işlemleri tamam!

Vakıf Varlık Kiralama'nın yönetim sözleşmesine dayalı yurt içi kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemleri tamamlandı.

Ordu'da heyelan riski nedeniyle bazı evler boşaltıldı!

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, bir mahalledeki heyelan riski sebebiyle bazı evlere nakil kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Kulesi 1,5 yılda tamamlanacak!

‘Yeni projelere vatandaşımızla birlikte imza atacağız’ diye konuşan AK Parti Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, öncelikle yarım kalan ve Keçiören’in simgelerinden biri olan Cumhuriyet Kulesi’ni bitirmek olduğunu söyledi.

Depreme dayanıklı mimaride yeni trend: Ahşap binalar!

Dünya genelinde depremden korunma ve sürdürülebilir çevre yönetimi açısından inşaat malzemelerinin, betonarme ve çelikten ahşaba evrildiği açıklandı.

Gaziantep'e metro ve millet bahçesi müjdesi!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yeniden aday gösterilen Fatma Şahin, Yükselen Gaziantep Vizyon Projeleri'ni açıkladı. Projeler arasında metro ve millet bahçesi de var...

Faizlerde düşüş sürerse 200 bin ek konut satılır!

Halkbank ve VakıfBank'ın aylık konut kredi faiz oranlarını yüzde 1,49'a çekmesinin sektörü bir nebze de olsa rahatlatacağını söyleyen sektör temsilcileri, indirimlerin sürmesi ve oranların yüzde 1 civarına gerilemesi durumunda 200 bin ek konut satılacağı görüşünde...

12 soruda riskli yapı tespiti!

Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan veya yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı tespit edilen yapıya riskli bina deniyor. Peki, riskli bina tespiti nasıl yapılır? Hangi bina riskli sayılır? İşte riskli binalar hakkında merak edilenler...

Kiracının ödemediği aidatları ev sahibi ödüyor!

Hem kiracılar hem de ev sahipleri ödenmeyen aidatların durumunun ne olacağını merak ediyor. Aidatlarını ödemeden binayı terk eden kiracıların borcu ev sahibine kalıyor.

Akbank konut kredisi faiz oranlarında bir indirim daha!

Akbank konut kredisi faiz oranlarında bir indirime daha gitti. Bankanın güncel konut kredisi faiz oranları yüzde 1.75’e geriledi...

Beylikdüzü Beylik Pazarı eski yerine taşınacak!

AK Parti Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mustafa Necati Işık, Beylik Pazarı’nın eski yerine taşınacağını müjdeledi.

Konut kredisi faiz oranlarında son durum Şubat 2019!

18 Şubat’la başlayan haftanın kapanışında hangi bankalar faiz indirimi uyguladı? Konut kredisi faiz oranlarındaki son durum nedir?

Rönesans'ın Blankenburg Bağlantı Yolu projesine ödül!

Avrupa’nın stratejik projelerine imza atan Rönesans, iştiraki Ballast Nedam ile Hollanda’nın en büyük PPP projesi “Blankenburg Bağlantı Yolu”nun inşasını sürdürüyor.

Malatya ve Van'daki 7 ova korumaya alındı!

Malatya ve Van'da bulunan 7 ova 'büyük ova koruma alanı' oldu. Ovaların sınırları içinde yer alan onaylı planlı alanlar ve tarım dışı kullanımına izin verilmiş alanlar kapsam dışı bırakıldı.

Kibariye annesine İzmir'den ev aldı!

Sanatçı Kibariye annesi Makbule Tokmak’a İzmir’den ev satın aldı. Kibariye, 3+1 daire için 500 bin TL ödedi.

Kentsel dönüşüm en riskliden başlayacak!

İstanbul Kartal'da 21 kişinin hayatını kaybettiği, 14 kişinin de yaralandığı Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesinin ardından İstanbul'daki riskli binalar için harekete geçirildi. Bu kapsamda kentsel dönüşüm en riskliden başlayacak....

İnşaat sektöründe güven endeksi 2019 Şubat'ta geriledi!

Şubatta hizmet sektörü güven endeksi yüzde 1,5 oranında artışla 79,5'e yükseliş gösterdi. Güven endeksleri, perakende ticarette yüzde 1,9 azalışla 90,8, inşaatta ise yüzde 8,7 düşüşle 51,8'e geriledi.

Hobbit Köyü Sivas'ta hizmete açıldı!

Sivas Belediyesi'nce kent merkezine 7 kilometre mesafedeki Paşabahçe Mesire Alanı'na hayata geçirilen ve dünya genelinde izlenme rekorları kıran 'Yüzüklerin Efendisi' ve 'Hobbit' serisi filmlerindeki 'Hobbit' karakterlerinin evlerine benzeyen 'Hobbit Köyü' misafirlerini ağırlamaya başladı.

Nusret Gökçe New York’ta yeni şube açacak!

Ünlü işletmeci Nusret Gökçe, New York’ta 2'inci şube açmak için kolları sıvadı. Nusret’in yeni mekanı için aylık 110 bin dolar ödeyeceği iddia ediliyor.

Türk dizilerini reytinge kurban eden ev!

Beykoz’daki dizilere ev sahipliği yapan tarihi konak yapımcılara uğursuz geldi. Konak, Türk dizilerini reytinge kurban götürüyor.

Çatalca 1/5000 ölçekli nazım imar planı askıda!

Çatalca İlçesi, 1/5000 ölçekli Akalan - Kalfaköy Mahalleleri nazım imar planına ilişkin plan bugün askıya çıkarıldı...